Haberler

Suşehri'nde Yüksekokul Öğrencilerine Uyuşturucunun Zararları Anlatıldı

Sivas’ın Suşehri ilçesinde yüksekokul öğrencilerine uyuşturucunun zararları hakkında konferans verildi.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yüksekokul öğrencilerine uyuşturucunun zararları hakkında konferans verildi.

İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonundaki etkinlikte konuşan Sağlık Yüksekokul Müdürü Doç. Dr Meral Kelleci, uyuşturucu kullanımının dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızla artığını söyledi.

İlk uyuşturucu kullanım yaşının ortaokul seviyelerine kadar düştüğünü vurgulayan Kelleci, "Madde bağımlıları maddeyi temin etmek için gasp, hırsızlık ve cinayet gibi suçların içinde kendilerini buluyorlar. Madde bağımlığına aile içi sorunlar, arkadaş çevresi gibi etkenler neden oluyor. İçine kapanık ve sorunlu çocular risk altında" dedi.

Son bir yılda dünyada 208 milyon kişinin uyuşturucu kullandığını ve bunların her yıl 200 bininin öldüğüne işaret eden Kelleci, şunları kaydetti:

"En riskli yaş grubunun 12-22 yaş gruplarıdır. Bağımlılık bir hastalık tır ve mutlaka tedavi olmalıdırlar. Her ne kadar tedavisi mümkün olsa da  buların sadece yüzde bir ve 2'si tedavi edilebilmektedir. Bu nedenle maddeye başlamadan önce risk altındaki insanları bilinçlendirilmelidir çünkü son zamanlarda yaygın olan sentetik içerikli uyuşturucu maddelerin kolay ulaşılabilmesi ve bir kullanımla bağımlı hale gelindiği bilinmektedir."

Suşehri Emniyet Müdür vekili Emniyet Amiri Engin Keskin de uyuşturcu en önemli mücadele edilmesi gereken suç unsuru olduğunu vurguladı. Dünya ticaretinin yüzde 20'sinin uyuşturucu ticaretinden elde edilen kara paralar olduğunu kaydeden Keskin, "Bu sadece bizim ülkemizin değil, tüm dünya ülkelerinin ortak sorunudur. Dünyada sürekli artan bir talep olmaktadır. Özellikle çocuk ve gençler uyuşturucu tuzaklarına çekilerek yeni pazar alanları oluşturmaktadırlar. Bu konuda öğrencilerin çok dikkatli olmaları gerekmektedir" dedi.

Keskin ayrıca öğrencileri ilgili kanunlar hakkında bilgilendirdi. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Engin Keskin Türkiye Suşehri Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title