Haberler

Suşehri'nde Yangınlara Müdahale Kursu

Suşehri ilçesinde "Orman ve Kırsal Alan Yangınlarına Müdahale Kursu"na katılan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Suşehri ilçesinde "Orman ve Kırsal Alan Yangınlarına Müdahale Kursu"na katılan kursiyerler sertifikalarını aldı.

İlçe Kaymakamı Kadir Perçi, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bahçesindeki sertifika töreninde yaptığı açıklamada, kursu 25 kişinin tamamladığını belirtti.

Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Orman ve Kırsal Alan Yangınlarına Müdahale Kursu"nda kursiyerlere, işçi sağlığı ve iş güvenliği, orman ve kırsal alan yangınlarına karadan ve havadan müdahale, orman yangınlarında haberleşme, yangına müdahale sırasında koruyucu donanımın kullanılması konularında eğitimler verildiğini aktaran Perçi, iş güvenliği uzmanı Murat Yiğit ile Suşehri Belediyesi İtfaiye Amiri Yalçın Kırılmaz tarafından toplam 56 saat ders verildiğini kaydetti.

Kursun, Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde, Suşehri'nde çıkabilecek orman yangınlarına müdahale etmek amacıyla oluşturulan ekip için açıldığı aktaran Perçi, "Kurs, ihtiyaç durumuna göre ve halktan gelen talebe göre yeniden açılabilecektir. Böylece gönüllü olarak orman yangını söndürme işlerinde görev almak isteyenlerin de eğitilmesi sağlanacaktır" dedi.

Perçi'nin konuşmasının ardından alanda kursiyerlerin katılımıyla yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Daha sonra Perçi, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Keleş, kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi Murat Yiğit Suşehri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title