Haberler

Suşehri'nde Organik Köy Yumurtası Çiftliği Kuruldu

Suşehri ilçesinde 6 bin metre kare açık alana doğal örtüsü bozulmamış organik köy tavuğu yumurtası çiftliği kuruldu.

Suşehri ilçesinde 6 bin metre kare açık alana doğal örtüsü bozulmamış organik köy tavuğu yumurtası çiftliği kuruldu.

Tepeardı Mahallesi Derebağı mevkine kurulan organik köy yumurtası çiftliğinde günlük olarak ortalama 500 organik köy yumurtası elde etmeyi hedefleyen çiftlik sahibi Hakan Aydoslu, "Kümesimiz 6 bin metre kare alanda ve doğal örtüsü bozulmamış ortamda bulunmakta çiftliğimizde şuanda 600 adet köy tavuğumuz mevcut. İlerleyen zamanlarda bu sayıyı yükselterek Kelkit vadisine ve gurbetteki vatandaşlarımıza daha çok organik köy yumurtası yetiştirmeyi planlıyoruz. Çiftlikteki köy tavuklarımız tamamen serbest şekilde gezerek kendi bulduğu doğal besinlerle beslenmektedir. Hiçbir şekilde fabrikasyon yapılanma olmadan kafes, ilaçlama ve fenni yem kullanmadan yumurta üretmekteyiz. Çiftliğimizdeki köy tavuklarımız laboratuarlarda geliştirilmemiş, köylerde yıllara gelen bir şekilde oluşmuş bir köy tavuğu türüdür. Tavuklarımız acık alanda tamamen özgür gezerek, kendi buldukları ot, solucan, böcek, tohum gibi kendi doğalarındaki besinlerle beslenmektedir. Buna ek olarak sadece yöremizde yetişen buğday takviye yapmaktayız. Kümeslerimizdeki serbest kapılar sayesinde sabah gün ışığı ile dışarı çıkıp doğal ortamda yayılıp beslenen tavuklarımız aksam yine serbest kapılardan doğal hazırlanmış kümeslerine dönüyorlar. Çiftliğimizde aynı cins horozlarımızda mevcuttur. Gerçek organik köy yumurtası lezzetini sizlerle çiftliğimizde üreterek sizlerle buluşturuyoruz. İddialıyız bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz."dedi.

Organik köy yumurtası çiftliğini duyan gurbetçi vatandaşlardan olumlu yönde tepkiler aldıklarını ifade eden Aydoslu, "Gurbetteki vatandaşlarımız sosyal paylaşım sitesi üzerinden çiftliğimizin adına kurduğum sayfadan bizlere ulaşmaya başladılar. Böyle bir hizmet verdiğimizden dolayı teşekkür eden vatandaşlarımız organik köy yumurtası siparişlerini vermeye başladılar."ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Derebağı Suşehri Kelkit Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (4)

Hayırlı olsun kardeşim, Başarılar...:

Hakan''ım başarılar kardeşim. Yolun açık olur inşallah.

2
0
yanıtYanıtla
kerem:

hayırlı uğurlu olsun suşehrimize.

2
0
yanıtYanıtla
kerem:

hayırlı uğurlu olsun suşehrimize.

1
0
yanıtYanıtla
CANDAN ERSOY:

başarılar dilerim Hakan

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title