Haberler

Suşehri'nde Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

Suşehri ilçesinde 'Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında öğrencilere tablet bilgisayarı dağıtıldı.

Suşehri Anadolu Öğretmen Lisesi, Kazım Ayan Anadolu Lisesi ve Suşehri Çok Programlı Lisesi 9'uncu sınıf öğrencilerine ve öğretmenlere Tablet bilgisayarları Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Milli Eğitim Müdürü vekili Şevki Yüksel tarafından teslim edildi.

FATİH Projesi kapsamında kitap taşımaya son verileceğini belirten Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, "FATİH Projesi, dünyanın gelişmiş ülkelerinin işin içine girmeye cesaret edemediği bir proje. Türkiye büyük hedefleri olan bir ülke bu hedeflere ulaşmak için gençlerin iyi yetişmesi gerekiyor. Gençlerimizin rekabet edebilecek çapta yetişmesi lazım. Çağımız bilişim, bilgisayar ve iletişim çağı. Tablet bilgisayara kavuşan öğrencilerimiz mezun olduktan sonra dünyanın bu konuda nerede olacağını kimse bilmiyor. Her şeye hazırlıklı olmamız gerekir. İnşallah bu nesil daha iyi bir eğitim alır oyun oynamak yerine bu sistemden daha iyi istifade ederler. Öğrencilerimize dağıtılan tablet bilgisayarlar ve öğretmenlerimize dağıtılan bilgisayarlar hayırlı olsun" dedi

Fatih Projesinde hükümetin büyük bir cesaret ve fedakarlık gösterdiğini söyleyen Kaymakam Perçi, "Hükümetimize ve yetkililere teşekkür ederiz. Öğretmenlerimizin işi daha da zorlaştı. Artık onlar da hazırlıklı olmak zorunda. Birlikte daha iyi noktalara gideceğiz. Bize bu imkanları sağlayanlara teşekkür ederiz. Suşehri'nde eğitim kalitesinin artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Fatih Projesi kapsamında Anadolu Öğretmen Lisesinde 102 öğrenciye, Kazım Ayan Anadolu Lisesinde 68 öğrenciye ve Suşehri Çok Programlı Lisesinde ise 25 öğrenciye tablet bilgisayarları dağıtıldı. Yine aynı okullarda görev yapan öğretmen kadrosuna ise proje dahilinde kullanacakları bilgisayarları teslim edildi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazlı Yüksel Kadir Perçi Suşehri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title