Haberler

Suşehri'nde Köy Konağı Açıldı

Suşehri ilçesine bağlı Bostancık köyünde köy konağı hizmete açıldı.

Suşehri ilçesine bağlı Bostancık köyünde köy konağı hizmete açıldı.

Yapımına 3 yıl önce başlanan çalışmalar neticesinde tamamlanan köy konağı açılışına Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Köy konağının çalışmaları hakkında bilgi veren Bostancık Köyü Muhtarı Eyüp Kurt, "Ankaralı iş adamı Ali Aydın köyüne bağışladığı yaklaşık iki dönümlük arsa üzerine 3 yıl önce temelini attığımız üç katlı köy konağımızın inşaatını tamamladık. Köyümüze ait köy kavaklığındaki kavakları satarak elde ettiğimiz 90 bin Türk Lirası ile 3 yıl önce temelini atarak hızla bu aşamaya kadar getirdiğimiz köy konağımızda birinci katında köy kahvesi, köy marketi, bayanlar için Kur'an kursu, muhtarlık bürosu ikinci katında bostancık köyündeki düğünlerin, mevlitlerde verilen yemeklerin ve köylülerle yapılan toplantılarda kullanılması planlanan salon ve üçüncü katında ise imam evi ile misafir hane bulunmakta "dedi.

Kurt, "Köyümüz İlköğretim Okulu'nun karşısında bulunan konağımızın önündeki bahçelik alana ise minik öğrencilerimize oyun parkı yapılması için girişimlerde bulunduk öğrencilerimiz için bu parkı da buraya yaparak hem köy konağımızın önünün güzel görünüme kavuşmasına hem de oyun parkı olmayan öğrencilerin bu sıkıntısını gidermeyi planlıyoruz. Ankaralı iş adamımız Ali Aydın'ın köyüne bağışladığı bu arsayı en iyi şekilde değerlendirerek yaptığımız köy konağımızın adını ise 'Ali Aydın Bostancık Köy Konağı' yaparak iş adamımızın adını ömür boyu yaşatmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sedat Sel Eyüp Kurt Ali Aydın Suşehri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title