Haberler

Suşehri'nde "4-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri" Kursu Başladı

Suşehri ilçesinde kadınlara yönelik "4-6 yaş çocuk etkinlikleri" kursu açıldı.

İlçe Müftülüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü organizasyonuyla gerçekleştirilen kurs, Hazreti Ebubekir Camii Kur'an Kursu'nda başladı.

Kaymakam Kadir Perçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursa 36 kadının katıldığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığının gelecek yıl 4-6 yaş çocuklara yönelik kreşler açacağını dile getiren Perçi, şunları kaydetti:

"Burada çocuklara Kur'an öğretmek için öncelikle İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksekokulu, İmam Hatip Lisesi mezunları ile hafız veya Kur'an'ı Kerim okumayı bilen lise mezunları istihdam edecek. Bununla alakalı Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında bir modül çalışması yapıldı. 4-6 Yaş Etkinlikleri adı altında 296 saatlik bir kurs ilçemizde başlatıldı. Bu doğrultuda duyurularımızı yaptık ve kursa 36 kadın katılmaktadır. 23 Şubat'ta başlayan kursumuz, hafta içi her gün saat 16.00 ile 18.00 saatleri arasında verilmektedir. Hafta sonu ise sadece cumartesi günleri 09.00-13.00 saatleri arasında verilecektir."

Perçi, "Diyanet İşleri Başkanlığı, öğreticiler arasında Halk Eğitim Merkezlerinden okul öncesi eğitim sertifikası alanları ve bu alanda uzman olanları, 1 hafta eğitime tabi tutacak ve başarılı olan Kur'an Kursu öğreticilerinin "Kur'an Kursları Öğretim Programı Okul Öncesi Öğreticisi" olarak atamasını yapacak" diye konuştu.

Kursu başarıyla tamamlayanlar sertifika alacak.

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Kadir Perçi Suşehri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title