Haberler

Suşehri'den Kısa Kısa

Suşehri Belediyesi, tehlike oluşturan eski yapıların yıkımına devam ediyor.

Suşehri Belediyesi, ilçe merkezinde tehlike oluşturan eski yapıların yıkımına devam ediyor.

Bu kapsamda Yalnızbağlar Mahallesi Sivas Caddesi üzerinde bulunan eski yapı, ekipler tarafından yıkıldı.

Yıkım işlemlerinin gerekli izni alındıktan sonra yapıldığı söyleyen Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, "2009 yılından bugüne kadar yaklaşık 35 adet eski yapı ekiplerimiz tarafından yıkılmıştır" dedi.

Sel, yıkmadan önce hak sahiplerine tebligatlar yaparak, yapılarının onarılması ya da tehlike oluşturduğundan yıkılması gerektiğini bildirdiklerini belirtti.

-Moloz yığını uyarısı

Suşehri Belediyesi, ilçede belirlenen yerler dışına rastgele moloz yığını döken nakliyecilere cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Belediyemiz zabıta ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, 'çöp, katı atık ve moloz yığını dökmek yasaktır' levhalarının bulunduğu yerlere halen moloz yığınlarının döküldüğü tespit edilmiştir. Bu nedenle, ilçemizde faaliyet gösteren nakliyecilere gerekli tebligatlar yapılarak, levha olan yerlere bu tür malzemelerin dökülmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunulmuştur. Moloz yığını döken kişi veya kişilere Kabahatler Kanunu gereğince çevreye verdiği kirlilik nedeniyle 5 bin 792  TL para cezası uygulanacak." - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Sedat Sel Suşehri Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title