Haberler

Suşehri'de Köylülerin Sulama Kanalı İsteği

Suşehri ilçesindeki iki köydeki vatandaşlar, arazi sulaması için kullanılan arklarının kapalı boru sistemine alınmasını istiyor.

Suşehri ilçesindeki iki köydeki vatandaşlar, arazi sulaması için kullanılan arklarının kapalı boru sistemine alınmasını istiyor.

İlçeye bağlı Yeşilyayla ve Boyalıca köyleri tarım arazilerini sulamak için, Gemin Deresinden alınan kaynaktan su getirmek için her yıl sulama arkının 14 kilometersini temizliyor.

Su arkının geçtiği bölgenin hem kayalık, hemde toprak kayması çok olmasından dolayı her yıl tkapandığını belirten köylüler, yetkililerden arkın kapalı sisteme alınması için destek bekliyor.

Yeşilyayla köyü muhtarı Yıldıray Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Her yıl taş ve toprakların su arklarına düşmesinden dolayı temizlemek zorunda kalıyoruz. Tüm çalışmaları kazma ve kürekle yapıyoruz. Her yıl 50 kişilik ekiple yaklaşık 10 gün çalışıyoruz. Yetkili makamlarımızın bu sulama kanallarının kapalı sisteme almasını istiyoruz." diye konuştu.

Her iki köyün kullandığı tarım arazilerinin 6 bin 300 hektar olduğunu söyleyen Yılmaz, suyun kapalı sisteme alınması durumunda bu rakamın 11 bin hektar olacağını ifade etti.

Yılmaz, sulama kanalının 2009 yılında 900 metresinin 2015 yılında da 104 metresinin Sivas İl Özel İdaresi tarafından borularla kapalı sisteme alındığını aktararak, "İnşallah buranın kapalı sisteme aldırmak için elimizden geleni yapacağız. Artık yıllardır çektiğimiz bu çileden kurtulmak istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Yıldıray Yılmaz Yeşilyayla Boyalıca Suşehri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title