Haberler

Sürücülere Kışlık Bakımı Uyarısı

Akdağmadeni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Latif Altın, araçlarına kışlık bakımı yaptırmaları için sürücüleri uyardı.

Akdağmadeni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Latif Altın, araçlarına kışlık bakımı yaptırmaları için sürücüleri uyardı.

Altın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat'ın kış aylarını çok sert ve kar yağışlı geçirdiğini söyledi.

Sürücülerin araçlarının kışlık bakımını ihmal etmemesi gerektiğini ifade eden Altın, "Kış mevsiminde sürücülerin en çok dikkat etmesi gereken araçlarının kışlık lastikleridir. Bu mevsimde meydana gelen bir çok kazanın sebebi, araçların lastiklerinin iyi olmamasından kaynaklanıyor. 1 Aralık tarihi itibari ile kışlık lastik takmak zorunlu hale geldi. Sürücülerimizin bir an evvel kışlık lastik takmaları gerekiyor. Lastiklerini değiştirmeyen sürücüler'e cezai işlem uygulanmakta" dedi.

Araçların diğer teknik bakımlarının da yapılması gerektiğini belirten Altın, "Araçlar kışa girmeden önce, antifriz, yağ, yağ filtresi, yakıt filtresi, hava filtresi, cam suyu, silecekler gibi önemli olan konularda da bakımlarını yapmaları gerekiyor. Mevsimine girmemize rağmen havalar iyi gidiyor. Sürücülerimiz bu havalara aldanmamalı ve araçlarının bakımını en kısa sürede yaptırmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Akdağmadeni Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title