Haberler

Sürücülere, "Güneş" Uyarısı

TŞOF Başkanı Apaydın: "Bayram tatili için sabah ve akşam, güneşin yüzeye paralel olduğu saatlerde yapılan yolculuklarda çok daha dikkatli olmalı" "Serin havada yapılan yolculuklarda sürücüler daha sağlıklı ve dinç oluyor"

UFUK ERTOP - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Bayram tatili için sabah ve akşam, güneşin yüzeye paralel olduğu saatlerde yapılan yolculuklarda çok daha dikkatli olmalı" dedi.

Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah ve akşam saatlerinde güneşin etkisiyle uzun yolculuklarda yorgun olan sürücülerin uykusunun gelmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

Sürücülerin yola çıkmadan bir gün önce erken uyuması, erken saatte yola çıkması ve uyku getirecek ilaçlar kullanmaması gerektiğini belirten Apaydın, şöyle konuştu:

"Özellikle sabah saatlerinde doğuya, akşam saatlerinde ise batıya yolcuk yapan sürücüler güneşten oldukça fazla etkilenir. Güneşin uzun yolcuklarda yorgun olan sürücülerde uyku yapması mümkün. Bayram tatili için sabah ve akşam güneşin yüzeye paralel olduğu saatlerde yapılan yolculuklarda çok daha dikkat edilmelidir. Serin havada yapılan yolculuklarda sürücüler çok daha dikkatli ve dinç oluyor."

Apaydın, bayram öncesi gidiş, bayram tatili ve bayram sonrası dönüşlerde trafikteki araç sayısının 10 kat daha artacağını düşündüğünü belirtti.

Molalarda, egzersiz önerisi

Apaydın, uzun yolculuklarda acele edilmemesi ve trafik kurallarına uyulması gerektiğini söyledi. Sürücülerin, 2 ya da 3 saatte, bir ya da iki kez 20 dakikalık molalar verebileceğini belirten Apaydın, şöyle devam etti:

"Bu molalar esnasında sürücüler vücut egzersizi yapmalıdır. Egzersiz, uzun yolcuklarda sürücülerin vücutlarında oluşan uyuşukluğun giderilmesine yardımcı olacaktır. Bu da sürücünün yeniden dikkatini toplaması ve üzerindeki halsizliği atmasını sağlayacaktır. Gece yolcuğu yaz dolayısıyla serindir ama bazı sürücüler gece yola çok hakim değildir. Gece seyahatleri gündüz kadar emniyetli değildir. O bakımdan sürücülerin bilhassa geceleri daha dikkatli olmalarını istiyoruz."

Apaydın, sürücülerin yolculuk sırasında telefon ya da teyp gibi dikkat dağıtacak işlerle uğraşmaması, tüm dikkatini yola vermesi gerektiğini dile getirdi.

Bir anlık dikkatsizliğin kötü sonuçlara neden olabileceğini vurgulayan Apaydın, "Sürücülerimiz, uyarılarımıza dikkat ederek trafik kurallarına en iyi şekilde riayet ederse kaza riskleri de azalacaktır. Sürücü ve yolcuların güvenli seyahati için daima emniyet kemerlerini takmaları gerekiyor. Hem sevdiğimiz insanları hem de ziyarete gideceğimiz insanları üzmemek açısından daha dikkatli araç kullanmalıyız" diye konuştu.

"Ben usta sürücüyüm" demeyin

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Hitay Güner de sürücüleri bayram trafiğinde dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolların kalabalık olmasının insanların kaza yapma riskini arttırdığını söyledi.

İnsanların trafik kurallarını bildiğini ancak uygulamadığını dile getiren Güner, kişinin direksiyon başına oturmadan önce bütün kurallara uyacağı konusunda kendisine telkinde bulunması gerektiğini vurguladı.

Kişinin direksiyon başına geçince, "Ben usta sürücüyüm, bana bir şey olmaz" mantığı gütmemesinin önemine değinen Güner, şunları kaydetti:

"Zaten en çok bu kişiler kaza yapıyor ya da çok acemiler kaza yapıyor. 'Ben bu yolda sabırla hareket edeceğim, asla acele etmeyeceğim' demesi lazım. Bir de tabi bunların en önemlisi, en büyük harflerle yazmak gereken, 'Başkalarına saygı göstereceğim.' Yani yolda yavaş gidene sürekli korna çalmak yerine tolerans gösterilmeli. Sürücü kardeşlerimiz lütfen dikkatli olsunlar, bayramımız kana bulanmasın." - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Fevzi Apaydın Hitay Güner Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title