Haberler

Suruç'taki Terör Saldırısı

Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Uluçay, Suruç'taki terör saldırısına ilişkin, "Bu işin Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi yok. Bu topraklar hepimizin.

Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Uluçay, Suruç'taki terör saldırısına ilişkin, "Bu işin Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi yok. Bu topraklar hepimizin. Dostluk ve barış içinde yaşamak zorundayız" dedi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden Nazegül Boyraz, Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç'ın cenazeleri İstanbul'a getirildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki kargo bölümünden yakınları ve vatandaşlar tarafından teslim alınan Ferdane Kılıç ile Nartan Kılıç'ın cenazeleri Bursa'ya, Boyraz'ın cenazesi ise Maltepe Gülsuyu Cemevi'ne götürüldü.

Saldırıda kız kardeşi Nazegül Boyraz'ı kaybeden Rıza Şeker, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı duyduklarında Sivas'ta bulunduğunu ve kardeşinin Suruç'a gideceğinden bilgisi olmadığını aktardı.

Kardeşiyle bayramdan önce konuştuğunu belirten Şeker, cenazeyi teslim almaya geldiklerini kaydetti.

Boyraz'ın kayınbiraderi Kadir Boyraz da patlamanın meydana geldiği alana giren kişilerin güvenlik güçleri tarafından aranarak içeri alınması gerektiğini ifade ederek, "O alana girenlerin neden aranmadığının araştırılması gerekiyor" dedi.

Ferdane Kılıç ile Nartan Kılıç'ın cenazelerini teslim alan Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Uluçay da acılarının büyük olduğunu söyledi.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Uluçay, şöyle konuştu:

"Bu işin Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi yok. Bu topraklar hepimizin. Dostluk ve barış içinde yaşamak zorundayız. Siyasilerden de söylemlerini yumuşatmalarını, açıklamalarını daha mantıklı, ılıman ve barışçıl şekilde yapmalarını bekliyoruz. Ferdane Kılıç'ın eşi aynı zamanda arkadaşım ve kendileriyle bayramın ikinci günü görüşmüştük, çok mutluydular. Zaten Nartan yurt dışında üniversitede okuyordu. Cenazelerimizi Bursa'ya götüreceğiz ve yarın ikindi vakti toprağa vereceğiz. Türkiye'nin başı sağolsun."

Cenazeleri almaya gelenlerin arasında bulunan Nazegül Boyraz'ın kızları Nazik ve Sultan, bir süre annelerinin tabutuna sarılarak ağladı.

Öte yandan, kırmızı örtüyle kaplı tabutların cenaze araçlarına konulduğu sırada alanda bulunanlar tarafından slogan atıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa İstanbul Gökçen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title