Haberler

Suruç'ta Ölenler İzmir'de Anıldı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ile bazı sol gruplar, Suruç'taki patlamada ölen 32 kişiyi Konak'ta andı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ile bazı sol gruplar, Suruç'taki patlamada ölen 32 kişiyi Konak'ta andı.

Konak YKM önünde ellerinde, patlamada ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu flamalar ile toplanan yaklaşık 150 kişi, basın açıklamasını yapmak için eski meydanın diğer ucundaki eski Sümerbank binası önüne yürümek istedi. Grubun yürüyüş yönünü TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri kapattı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yürüyüş için uzun süre emniyet yetkililerini ikna etmeye çalıştı. Polis, grubun açıklamasını bulundukları yerde yapmalarını, yürümeleri halinde müdahale edeceklerini bildirdi.

Basın açıklamasını YKM önünde yapma kararı alan grup, Suruç'ta yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulundu. Daha sonra oturma eylemi yapan grup, 'Suruç şehitleri ölümsüzdür', 'Katil IŞİD, işbirlikçi AKP', sloganları attı. Eyleme Suruç'taki patlamadan yara almadan kurtulan Pınar Gayip'te katılıp, yaşananları anlattı.

Grup adına konuşan DİSK Bölge Temsilcisi Memiş Sarı "Öfkemiz de, acımız da çok büyük. Kobani'de daha bir ay önce çoğu çocuk ve kadın 250'den fazla insanı katledenler, Suruç'ta gençlerimizi katlettiler. Aynı katiller, 5 Haziran'da Diyarbakır'da HDP mitinginde, yüzlerce insanımızı katletmeyi hedeflemişlerdir. Sosyalist gençlerimiz, Kobani'nin yeniden inşasının, insanlık ve halkların özgürlüğü için ne kadar önemli olduğunu biliyorlardı. Kobani'nin yeniden inşaası için, çocuklara oyuncak paketinde sevinç ve gülümseme göndermeye devam edeceğiz. Geleceğe dair endişe ve kaygımız büyüktür. Bizler, katliamlara ve savaşa karşı barışı örmeye, halkların kardeşliğini ve eşitliğini savunmaya devam edeceğiz" dedi. Grup, basın açıklamasını ardından sessizce dağıldı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sümerbank Kobani Konak İzmir Politika Güncel Haberler

title