Haberler

Suruç'a Düşen Havan Mermilerine TSK Anında Karşılık Verdi

Genelkurmay Başkanlığı, Şanlıurfa Suruç'a dün düşen 2 havan mermisine angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; " Suriye'de devam eden çatışmalardan sektiği değerlendirilen bir adet havan mermisi, Türkiye- Suriye sınırının 1.400 metre Türkiye tarafına, Mertismail Köyü'nün 950 metre kadar kuzeyinde yol kenarında boş araziye düşmüştür. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir. Suriye tarafında, söz konusu havan atışının yapıldığı yer olarak değerlendirilen bölgeye, angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verilmiştir."

Diğer düşen havan mermisinde ise 3 kişinin yaralandığını açıklayan Genelkurmay Başkanlığı, "Suriye'de devam eden çatışmalardan sektiği değerlendirilen bir adet havan mermisi, Türkiye-Suriye sınırının 525 metre Türkiye tarafına, Alanyurt Köyü'nün 50-100 metre kuzeyindeki bir eve düşmüştür. Olayda biri kadın, ikisi erkek olmak üzere üç sivil vatandaş hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı personel, Suruç Devlet Hastanesinde ayakta yapılan tedaviyi müteakip taburcu olmuştur. Suriye tarafında, söz konusu havan atışının yapıldığı yer olarak değerlendirilen bölgeye, angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verilmiştir" ifadelerine yer verdi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Şanlıurfa Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title