Haberler

Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi

Erciş'te Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Çalışma ve İş Kurumu ve Halk Eğitim Merkezi il müdürlüklerinin işbirliğiyle "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi kapsamında kurs düzenlendi.

Erciş'te Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Çalışma ve İş Kurumu ve Halk Eğitim Merkezi il müdürlüklerinin işbirliğiyle "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi kapsamında kurs düzenlendi.

Kazım Karabekir İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen kursa, 25 kursiyer katıldı.

Eğitimlerde kursiyerlere, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri tarafından koyun ağılı ve keçi barınağı kurma, koyun ve keçi ırkını seçme, küçükbaş hayvanların besleme, bakımını yapma ve çoğaltma, hayvanları bulaşıcı hastalıklara karşı koruma ve mücadele etme, bio güvenlik uygulamalarına hakim olma ile sağım konularında eğitim verilecek.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cihat Çağrı, yaptığı açıklamada, 2016 yılı içerisinde iki kursun planlandığını belirterek, "Talep halinde kurs sayının artırılması yoluna gidilecek. Bu kurslarla ülkemizde mevcut işsizlik oranlarının düşürülmesi ve çobanlık mesleğinin sosyal güvence altına alınarak daha verimli bir sürü yönetimi hedeflenmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Erciş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title