Haberler

Sürpriz Şekilde Aday Listesine Giren Ali Babacan'ın Yapacakları

Güncelleme:

Son anda AK Parti Milletvekili aday listesine giren Ali Babacan'ın kredi kartına taksit sınırlaması, Orta Vadeli Program ve yeni seçim beyannamesine etkisi merak konusu.

Ekim ayında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ekonomiye ilişkin vaatlerini açıklaması beklenirken, bu süreçte sürpriz bir şekilde milletvekili aday listesine giren Ali Babacan'ın da etkisi merak konusu oldu. Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent'in Babacan'ın adaylığının perde arkasını dünkü "Saat 14.30'da ikna eden telefon" manşetiyle duyurmasının ardından, gözler şimdi Babacan ve ekonomi politikalarına çevrildi.

TAKSİT SINIRI NE OLACAK?

Kredi kartlarına taksit sınırlaması Ali Babacan'ın istediği bir düzenlemeydi ve uygulamaya konuldu. Ancak seçim hükümetinde Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Cevdet Yılmaz, kredi kartındaki taksit sınırlamasının gözden geçirileceğini açıkladı.

ORTA VADELİ PROGRAM

2016 yılına ilişkin bütçe tasarısı bu yıl TBMM'de görüşülemeyecek. Ancak 17 Ekim'de bir tasarı sunulacak. Bütçe Meclis'e sunulmadan önce Orta Vadeli Program (OVP) ve Orta Vadeli Mali Planın yayımlanması gerekiyor. Buna göre şu anda HDP'li Müslüm Doğan'ın yönettiği Kalkınma Bakanlığı'nın hazırladığı OVP'nin eylül ayının ilk haftasında yayınlanması gerekiyordu. OVP'de gelecek üç yıla ilişkin büyüme, enflasyon gibi tahminlere yer veriliyor. Ancak OVP hâlâ yayımlanmadı. OVP'nin ardından 15 Eylül'e kadar çıkarılması gereken mali plan da henüz yayınlanmadı. 2016 bütçesi görüşülemeyeceği, geçici bütçe devreye gireceği için OVP'den büyük bir beklenti yok. Ancak büyüme, enflasyon gibi makro ekonomik göstergelerde yine de bir işaret vermesi bekleniyor.

EKİM'DE SEÇİM BEYANNAMESİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, ekim ayında başta emeklileri ilgilendiren düzenlemeler olmak üzere seçim vaatlerini açıklaması bekleniyor. 7 Haziran seçiminde diğer partilerin emekliler ve çalışanlara yönelik vaatleri dikkat çekmişti. 100 liralık zammın yanı sıra bu vaatlerde de Babacan'ın inisiyatif alabileceği belirtiliyor. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ahmet Davutoğlu Ali Babacan Ak Parti Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (7)

OBJEKTIF:

koalisyon kurulup bir an önce ekonomiye müdahale edilmesi gerekirdi ama dünya liderinin kendi geleceği daha önemli olduğu için taş koydu.

3
6
yanıtYanıtla
DAVARO:

Sanki adamı yeni keşfettiler. 14 yıl bakanlık yapmadı mı?Ekonomi ortada, kıyma 42tl, fındık 100tl, asgari ücret 1000tl çok süper ekonomi bırakmış valla bravo milletteki bayram havasına bak sen.

4
2
yanıtYanıtla
Mehmet:

13 yıldır ekonomi bu arkadaştan soruluyor. Sonuç 12 milyon 475 tl altında yaşayan insan. Eskiye rağbet olsa idi bit pazarına nur yağardı demiş büyüklerimiz. Bundan başka adammı yok diye sorarlar adama

4
1
yanıtYanıtla
FERHAD DEMİR:

ADAM OLSAYDI 13 YIL KESİNTİSİZ OLMAZDIYİNE ADAM YOK YİNE DEVAMMMM

yanıt1
yanıt2
HKESK:

Ah be Babacan, ayrıl şu akp den. Kur partini çık meydana artık.

2
0
yanıtYanıtla
Emirhan KOCAMAN:

Turk lirasini degerli yap !!

1
0
yanıtYanıtla
RabbitMobil-IOS:

Taşörene ses yok heralde o zaman oyda yok

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title