Haberler

Surp Gragos Ermeni Kilisesi Vakfından Baydemir'e Ziyaret

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Ergün Ayık arasında kilisenin bir bölümünün Kent Müzesi kapsamında Ermenilere ait eserlerin sergilenmesi amacıyla protokol imzalandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Ergün Ayık arasında kilisenin bir bölümünün Kent Müzesi kapsamında Ermenilere ait eserlerin sergilenmesi amacıyla protokol imzalandı.

Surp Giragos Ermeni Kilisesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında hazırlanan protokol imzalandı. Kilise Vakfı Başkanı Ergün Ayık ile yönetim kurulu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Alökmen'in de hazır bulunduğu protokol töreninde Ayık ve Baydemir imza attı. Cemilpaşa Konağı Kent Müzesi kapsamında Ermenilere ait eserlerin onarımı yapılan Kilise'nin müştemilatında sergilenmesini içeren protokol töreninde Baydemir, "Bu protokol kentimiz Diyarbakır'a ve Diyarbakır'ın tanıtılması sürecine büyük bir katkı sunacağına inanıyorum" dedi. Ayık da imza atarken hayırlı olmasını diledi.

Protokol, Diyarbakır Ermeni Surp Küçük Kilise Hıdır İlyas Surp Gregos Kiliseleri Vakfı'nın kendi mülkünün bir bölümünü bedelsiz olarak Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis etmeyi öngörüyor. Kilisenin Ermenilere ait bilgi, belge ve etnografik malzemelerin temininde Belediyeye yardımcı olacağı, belediyenin açılacak müze bölümünün halkın ziyaretine açacağı belirtiliyor. Belediyenin ziyarete açık tüm yerlerin temizliğinin sağlanması, bu mekanlarda kullanılacak su ve elektrik beledini karşılayacağı öngörülüyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Sevinç Osman Baydemir Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title