Haberler

ŞURO, İftarda Kaçak Rehber Sorununu Ele Aldı

Güncelleme:

Şanlıurfa Bölgesel Profesyonel Turist Rehberleri Odası, düzenlediği iftar programında kaçak rehberlik sorununu gündeme getirdi.

Kısa adı ŞURO olan Şanlıurfa Bölgesel Profesyonel Turist Rehberleri Odası, üyelerine Türkmen Konağı'nda iftar yemeği verdi. Yemeğe Şanlıurfa da bulunan Turizm Platformu temsilcileriyle Rehberler ve turizmciler katıldı. İftarda yine kaçak rehber sorunu ele alındı.

Yemekte 'yaz aylarında ölü sezon' olarak nitelendirilirken, Ramazan Bayramı sonrasında sezonun hareketli geçeceği konuşuldu. Buluşmada bir konuşma yapan ŞURO Başkanı Kamil Türkmen Rehberlik ve Turizm camiasının bir arada bulunmasından mutluluk duyduğunu belirterek Şanlıurfa Turizmi sektör paydaşlarıyla beraber birlik ve beraberlik içerisinde daha iyi yerlere geleceğini belirtti.

Türkmen ayrıca kaçak ve belgesiz rehberlik faaliyetinde bulunanlarla etkin mücadele edeceklerini belirterek, özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının yapmış olduğu tüm organizasyonlarda ruhsatname sahibi olan lisanslı rehber almalarının kanun gereği olduğunu hatırlatarak önümüzdeki günlerde denetlemelerde uygunsuz bir durumla karşılaşmak istemediklerini belirtti.

Şanlıurfa'ya yeni bir konak kazandırarak Turizm faaliyeti sunan Türkmen Konağı yetkililerine de teşekkür eden Türkmen ŞURO'nUn geleneksel olarak iftar programlarını her yıl sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Yemekte geleneksel Urfa mutfağından seçkin lezzetler sunularak iftar programına İl Kültür Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Harran Üniversitesi akademisyenleri, Şanlıurfa'da görev yapan Acente yetkili temsilcileri ile otel yöneticileri, Profesyonel Rehberler, Turizm sektör temsilcileri, yatırımcılar ve basın mensupları katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ramazan Bayramı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title