Haberler

Sürmeneli Gencin Kısa Filmi Cannes'da Gösterildi

Güncelleme:

Sürmeneli Umut Delimehmet'in 2013 yılında lise öğrencisiyken dönem ödevi olarak hazırladığı film, genç yönetmeni Cannes Film Festivali'ne kadar taşıdı.

Trabzon Sürmene Anadolu Lisesi öğrencisi Umut Delimehmet'in dönem ödevi olarak çektiği yedi dakikalık "Bıyık" adlı kısa film, 68. Cannes Film Festivali'nde gösterildi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

68. Cannes Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. "Altın Palmiye Ödülü", "Dheepan" filmiyle yönetmen Jacques Audiard'a gitti. Trabzon Sürmene Anadolu Lisesi öğrencisi Umut Delimehmet'in dönem ödevi olarak çektiği yedi dakikalık "Bıyık" adlı kısa film festivalde gösterildi.

VİZESİ YETİŞEMEDİĞİ İÇİN GİDEMEDİ

Davet gelmesine rağmen vizesi yetişmediği için Cannes'a gidemediğini anlatan Delimehmet, "Filmde söz yok. Tamamı görüntülerle anlatılıyor. Başrol oyuncumuz berbere giderek bıyıklarını Hitler modeli kestiriyor. Sonra sokağa çıkıyor. Bakıyor herkes o modelden kestirmiş. Peşine aynı bıyıklı elinde tabancayla bir çocuk düşüyor. Bir köşede kıstırıyor ve üzerine ateş ediyor. Ama gerçek tabanca değil su tabancası. Herkes o bıyığı ilk etapta Hitler bıyığı olarak yorumluyor. Ancak sonrasında Charlie Chaplin'de de aynı bıyık olduğunu fark ediyorlar. Şunu anlatmaya çalıştım : Bu dünyada Hitler de var Chaplin de..." dedi.

FİLMİN ALDIĞI ÖDÜLLER

3. Türkiye Liselerarası KısaKes Kısa Metrajlı Film Yarışması, Jüri Özel Ödülü. 2013
1. Boğaziçi Film Festivali, Kısa Film Yarışma Dışı Gösterim Seçkisi. 2013
1. SETEM Akademi BAK Ödülleri, Kurmaca Dalı, Ön Eleme Finalist. 2013

ÖĞRETMENİ TEŞVİK ETTİ

Genç yönetmen verdiği bir röportajda şu ifadelere yer verdi: "Lisedeki Resim Öğretmenimiz Hakan Sümer'in sayesinde oldu, sinemaya ilgi duymam. Okulda film ekibi kurmuştu. Ben de katıldım. O zaman Lise 3. sınıftaydım. O yıl Sürmene Anadolu Lisesi Film Ekibi adı altında Hakan Sümer'in yazıp yönettiği ilk filmimiz Kaşık'ı çektik. Bu sayede sinemaya olan ilgim daha da arttı.

"AİLEM TEPKİ GÖSTERDİ"

Arkadaşlarım senaryo yazmaya başladığımda 'bu boş işlerle uğraşma ders çalış' gibi sözler söylüyordu. Ailemse yönetmen olmaya karar verdiğimi duyunca tepkilerini koydular, tabi aç kalmak istiyorsun herhalde, dediler. Nitekim kendi kararımın arkasında durdum. Şu an Radyo Televizyon ve Sinema okuyorum."

Kaynak: Haberler.Com / Komik - İlginç

Adolf Hitler Sürmene Komik - İlginç Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

takvamobilWeb@haberler.com:

Tebrikler süper

11
2
yanıtYanıtla
NBCMobil-IOS:

Tarkovsky ve Nuri Bilge Ceylan tarzında olmuş, çok başarılı olmuş tebrik ederim geleceği parlak gencimizin

9
3
yanıtYanıtla
omer guneyMobil-ANDROID:

aslanim birakin artik siyaseti herseye alet etmeyi afferim cocugumuza

9
2
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61mobilWeb@haberler.com:

Tebrikler hemşerim başarılar umarım iyi yerlere gelirsin...

7
2
yanıtYanıtla
1453mobilWeb@haberler.com:

Acaba yahudilere mesajmı göndermiş :-D

5
3
yanıtYanıtla
doganmobilWeb@haberler.com:

Bir sinema kolik olarak çok beyendim......anlam ve manası çok güzel. ..takdire şayan. ...bravo...tebrik ederim...

7
1
yanıtYanıtla
1453mobilWeb@haberler.com:

Hintlerin bıyığını secmiş :-D

5
2
yanıtYanıtla
Sürmene çamburnuMobil-IOS:

Yönetmen Fatih Akın'nın dedesi sürmenede ikamet ediyordu.Çok kez ziysrete geldi yardımcı oldu halkın sesini duyurmak için .. Cennetteki çöplük belgeslinde emeği büyük. Bu kardeşimizede yardımı dokunmuş belliki.. Teşekkürler Fatih Akın

4
1
yanıtYanıtla
cobanmobilWeb@haberler.com:

Hitler weya baska biri filmi gordunuzmu gordunuz hitler olsa ne yapacaksin olmasa ne yapacaksin aptal aptal soru sormayin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title