Haberler

Surlu Kadınlara Meme Kanseri Eğitimi

Güncelleme:

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Sur Kaymakamı Dr. Memduh Tura'nın eşi Gül Tura'nın katılımı, Sur Kaymakamlığı ve Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesi'nin katkıları ile Sur ilçesinde meydana gelen olaylar sebebiyle mağdur olan kadınlara destek olmaya yönelik düzenlenen programlar devam ediyor.

Yenişehir, Kayapınar ve Aziziye Aile Destek Merkezleri'nden sonra Sur Aile Destek Merkezi'nde gerçekleştirilen programın açış konuşmasını yapan Hülya Aksoy, geçen yıl Diyarbakır'da Kadın Sağlığı Eğitim Projesini başlattıklarını ve projeyi sürdürdüklerini söyledi.

"Burada öğrendikleriniz burada kalmasın, uygulayın ve paylaşın"

Bu proje kapsamında öncelikle kadını tehdit eden kanser türleri arasında ilk sırada yer alan meme kanserinde erken teşhiste çok önemli olan kendi kendine meme muayenesini ve bunu nasıl yapılacağını öğrettiklerini kaydeden Aksoy, "Bugün sizde bunu öğreneceksiniz. Onun haricinde rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz, obezite, üreme sağlığı ve kadına yönelik şiddet gibi belirli konularda sizleri bilgilendirmek üzere bugün buradayız. Ben sizden şunu rica ediyorum hanımlar, burada dinleyeceğiniz her konu sizi çok ilgilendiriyor, özellikle sağlıkla ilgili olanları. Lütfen burada dinlediklerinizi burada bırakmayın, kendinizde de uygulayın. Birazdan kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağını film olarak da göreceksiniz, doktor hanım da sizlere anlatacak. Bunu her ay uyguladığınızda kendinizde oluşabilecek değişiklikleri fark etme ve erken teşhis etme şansınız olur. Onun haricinde doktorlarınızla, aile hekimlerinizle sürekli irtibat halinde olun ki sizler sağlıklı olasınız, evinize, eşinize, çocuğunuza ailenize yeterli desteği verebilesiniz. Biz kadınlar biraz fedakâr ve ihmalkârızdır, hep kendimizi ihmal ederiz. Öncelik ailemizdir, çocuğumuzdur, eşimizdir. Siz sağlıklı olun ki bunları çok daha rahat yapabilesiniz. Lütfen burada dinledikleriniz burada kalmasın, kendinizde uygulayın, etrafınızda bilmeyen kadınlar varsa onlarla da paylaşın ve lütfen kendinizi ihmal etmeyin" dedi.


Açılış konuşmasından sonra Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında hazırlanan sunum ve video gösterimi yapıldı. Daha sonra talep eden kadınlara, doktorlar klinik meme muayenesi yaptı. Katılımcı kadınlara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title