Haberler

Suriyelilerle Gönül Köprüsü Kurdular

Güncelleme:

Adıyaman'da 20 kişiden oluşan Gönül Elçileri, çadır kentte barınan Suriyelilerle kadın ve çocuklarla buluştu.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş öncülüğünde oluşturulan 20 kişilik Gönül Elçileri, çadır kentte barınan Suriyeli kadın ve çocuklarla buluştu.

Çadır kentte Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ'un karşıladığı gönül elçileri, Suriyelilerin barındığı Adıyaman Konaklama Tesislerini gezdi.

Okul ve kurs alanlarını ziyaret eden gönül elçileri, kadın ve çocuklarla bir araya gelerek, Suriyeli bir ailenin çadırına konuk oldu.

Çadır kentteki sınıfları da gezen gönül elçileri, öğrenciler tarafından alkışlarla karşılandı. Halı kursuna katılan kadın kursiyerleri ziyaret eden gönül elçileri, sohbet ettikleri kadınların sorunlarını dinlediler. Beyhan Demirtaş, Suriyeli ailenin yeni doğan Ece adlı kız çocuğunu sevdi. Öğrencilerle sohbet eden Demirtaş, Suriyeli Abdullah Nasri'nin söylediği "Selam olsun" adlı şarkıya eşlik etti.

Demirtaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde ülke genelinde hayata geçirilen "Gönül Elçileri" projesinin Adıyaman'da başarıyla sonuçlanması için titizlikle çalıştıklarını söyledi.

Gerçekleştirdikleri ziyaretle ülkelerindeki iç savaştan kaçarak çadır kentte misafir edilen Suriyeli kadın ve çocuklarla gönül köprüsü kurduklarını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

"Projeyle gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaçla binlerce çocuğumuzun hayatlarına dokunmak istiyoruz. Bugün de Suriyeli kardeşlerimizi ziyaret ederek onların hayatlarına dokunmak istedik. Bazı kelimeler vardır başka dile çevrilemez, "gönül" kelimesi de bunlardan biridir."

"Kardeş aile olacağız"

Gönül elçileri olarak her üyenin çadır kentte kalan Suriyeli bir aileye "Kardeş Aile" olacağını belirten Demirtaş, kardeş ailelerin Suriyelilerle devamlı iletişim içerisinde kalarak, onların dertlerini ve problemlerini dinleyip, her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Birlik ve beraberliği pekiştireceklerine inandığını dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:

"Amacımız empatiyi, hoşgörüyü, birliği, beraberliği, yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik hukukunu güçlendirmektir. Bugünkü ziyaretimizde Suriyeli kadın ve çocuklarla buluşup birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeyi, çocuklara ülkelerindeki kaosu biraz da olsa unutturabilmeyi, minik yüreklerindeki sevgiyi yeniden yeşertebilmeyi hedefledik. Sohbet ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin de gayet mutlu olduklarını görmek bizleri sevindirdi." - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Demirtaş Osman Ertuğrul Uğur Arslan Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title