Haberler

Suriyelilerin Yüzünü "Kızılay Gıda Kartı" Güldürdü

Türk Kızılayı ile BM Dünya Gıda Programı iş birliğinde başlatılan Kızılay Gıda Kartı uygulamasından, 150 bini kamplarda olmak üzere 250 bini aşkın Suriyeli sığınmacının yararlandığı bildirildi.

HAYATİ AKÇAY - Türk Kızılayı ile BM Dünya Gıda Programı iş birliğinde başlatılan Kızılay Gıda Kartı uygulamasından, 150 bini kamplarda olmak üzere 250 bini aşkın Suriyeli sığınmacının yararlandığı bildirildi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızılay Gıda Kartı'nın bir yardım kartı olduğunu belirterek, "En büyük özelliği insan onurunu korumaktır. İhtiyaç sahipleri Kızılay Kartı ile alışveriş yapıp dışarı çıktıklarında kimse onların fakir mi, yoksa zengin mi olduğunu anlamaz." dedi.

Kızılay Gıda Kartı ile ihtiyaç sahiplerinin anlaşmalı marketlerden istediklerini alabildiklerini anlatan Kınık, "Özellikle Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacıların sorunlarını bu kartla çözdük. Kızılay olarak zaman zaman bu kartlara para yüklemesi yapılıyor. Dolayısıyla bu kartı kullananlar asla mağdur edilmiyor." diye konuştu.

Kınık, şu ana kadar 150 bini kamplarda ve 100 bini de kamp dışında olmak üzere 250 bin Suriyelinin Kızılay Gıda Kart'dan faydalandığına işaret eden Kınık, "Bu sistem yeni bir yardım modelidir. Şu anda 34-35 market zinciriyle anlaşmamız var. Suriyeli sığınmacılar da bu marketlere giderek ihtiyaçlarını karşılıyor." ifadesini kullandı.

Terör mağduru vatandaşlara yönelik çalışma

Kınık, Kızılay Gıda Kartı uygulamasını özellikle ramazan dolayısıyla terör mağduru vatandaşlara yönelik yaygınlaştırmaya çalıştıklarını kaydederek, ilk hedeflerinin 30 bin aileye ulaşmak olduğunu dile getirdi.

Kızılay Gıda Kartı'nı, Türkiye'de olası büyük bir afette kullanacaklarını da bildiren Kınık, "Bu yönde altyapımız ve hazırlıklarımız tamam. Olası afetler karşısında bu kartlardan binlerce kişiye verebiliriz. İnşallah ülke olarak büyük afetlerle karşı karşıya kalmayız ama yaşadığımızda bu kartları kullanmaya hazırız." diye konuştu.

Kınık, hayırseverlerden gelecek yardımlarla daha fazla ihtiyaç sahibinin yüzünün gülebileceğini, bu anlamda Türk Kızılayına yardımların sürmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Kızılay Kınık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title