Haberler

Suriyelilerin Topluma Entegrasyonu Sağlanıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Geleceğin Eğitim Derneği’nin işbirliği çerçevesinde imzalanan eğitim protokolü kapsamında hayata geçirilen ve Dünya Bankası’nın desteklediği “Suriyeli Mültecilerin Eğitim ve Sosyo-Ekonomik Kazanımlarının Artırılması Yoluyla Toplumsal Entegrasyonlarının Geliştirilmesi Projesi”nin tanıtımı yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Geleceğin Eğitim Derneği'nin işbirliği çerçevesinde imzalanan eğitim protokolü kapsamında hayata geçirilen ve Dünya Bankası'nın desteklediği "Suriyeli Mültecilerin Eğitim ve Sosyo-Ekonomik Kazanımlarının Artırılması Yoluyla Toplumsal Entegrasyonlarının Geliştirilmesi Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul'da bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte, belediyenin Suriyeli sığınmacılara yönelik yaptığı eğitim ve topluma adaptasyon çalışmalarını sunum eşliğinde anlattı.

Tanıtım etkinliğine, Milli Eğitim Bakan (MEB) Yardımcısı Orhan Erdem, Eski Milli Eğitim Bakanı ve Geleceğin Eğitimi Derneği Kurucu Başkanı Nimet Baş, MEB Müsteşar yardımcıları ve akademisyenler katıldı.

Proje

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle tarihin en büyük göç dalgasıyla karşı karşıya kalan Türkiye 2 milyon 734 bin kayıtlı mülteciyle tüm Avrupa ülkelerinden daha fazla sığınmacı barındırıyor.

Milyonları bulan mülteci sorunu kamusal işleyişte ciddi aksaklıklar yaratabilmektedir. Barınma, geçinme, toplumsal entegrasyon, eğitim bunların başında gelmektedir. Bundan yola çıkarak hazırlanan Suriyeli mültecilerin eğitimi ve istihdamı için Dünya Bankası tarafından desteklenen "Suriyeli Mültecilerin Eğitim ve Sosyoekonomik Kazanımlarının Artırılması Yoluyla Toplumsal Entegrasyonlarının Geliştirilmesi Projesi" ile mülteci sorununun en çok yaşandığı il olan Gaziantep'te bu sorunun çözümüne katkıda bulunuluyor.

Proje kapsamında hedef kitlenin toplumsal adaptasyonu ve iletişim sorunlarının giderilmesi için Türkçe dil eğitimi, savaş ve yeniden zorunlu göçün getirdiği travmaların üstesinden gelmek için psikolojik destek, hukuk mevzuat ile temel sorunların giderilmesi ve son olarak mesleki eğitimle kişinin istihdamı önündeki engellerin kaldırılması hedefleniyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Bankası Fatma Şahin İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title