Haberler

Suriyelilere Yönelik Yapılan İnsani Yardımlar

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, "Birçok kişinin haberi yok. Biz son 3 yıldır Suriye tarafında da kamplar kuruyoruz.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, "Birçok kişinin haberi yok. Biz son 3 yıldır Suriye tarafında da kamplar kuruyoruz. Suriye'de sınıra 2-3 kilometre mesafede bugün 10. kampı kuruyoruz." dedi.

Tapsız, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen "Afet ve acil durumlarda alınması gereken önlemler" konulu eğitim seminerinin açılışında yaptığı konuşmada, Kilis'e Başbakanlık AFAD Başkanlığı tarafından geliştirilen bütünleşik ikaz alarm sistemi kurulacağını, sistemin faaliyete geçtiğinde siren seslerinin yanında cep telefonları ve sosyal medya ortamında mesaj yoluyla uyarıda bulunacağını söyledi.

Kilis Valiliği olarak, halkın güvenliği için her türlü tedbiri almanın gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Tapsız, bütün bunların yanında 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' ilkesiyle hareket ettiklerini belirtti.

Türkiye'nin en küçük illeri arasında olmasına rağmen Kilis'in Suriye tarafında 3 farklı oluşumla karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Tapsız, bunlardan birinin güneyde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), batıda PYD/PKK, üçüncüsünün de doğuda DAEŞ olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 5 yıldır devam eden iç savaşın sadece Suriye ile sınırlı kalmayıp dünyayı etkilemeye başladığını vurgulayan Tapsız, şunları kaydetti:

"En fazla etkilenen illerin başında da biz geliyoruz. Bizim şu anda ilimizin nüfusu 93 bin 750 ancak ilimizde 130 bin Suriyeliyi misafir ediyoruz. Sınırın Suriye tarafında kurulan kamplarda barınan yaklaşık 120 bin kişinin ihtiyaçlarını da sivil toplum kuruluşları, hayırsever vatandaşlar, kamu kurum ve kuruluşlarını organize ederek biz karşılıyoruz. Birçok kişinin haberi yok. Biz son 3 yıldır Suriye tarafında da kamplar kuruyoruz. Suriye'de sınıra 2-3 kilometre mesafede bugün 10. kampı kuruyoruz. Sayın Başbakanımız bugün yaptığı toplantıda 'ensar Kilis' diye kentimizi övdüler. Bizi takdir ettiler ve tebriklerini sundular. 'Nobel Barış Ödülü'nü alsa ne olur almasa ne olur. Kilis gönülleri fethetmiştir' dediler. Kilis halkı ve burada çalışan görevlilerimiz kalpleri gönülleri fethetmiştir. Dolayısıyla birilerinin bize ödül vermesine falan ihtiyacımız yok. Zaten biz bu hizmetleri Allah rızası için yapıyoruz."

Suriye'den göç etmek durumunda kalan insanların bir başka ülke yerine kendi ülkesinde kalmak istediğini, bu nedenle de Kilis Valiliği koordinesinde sınır bölgesine 470 dönüm arazi üzerine yeni bir kamp kurulduğunu anlatan Tapsız, bu sayede Suriyelilerin hem bağını, bahçesini ve evini daha rahat kontrol edeceğini, hem de daha güvenli bir ortamda olacaklarını sözlerine ekledi.

Programa, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan Şahin, Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü AFAD Müdürü İlhami Akgül, 2. Sınır Tabur Komutanı Piyade Yarbay Hüseyin Şengel ve ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Tapsız Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title