Haberler

Suriyelilere Çalışma İzni Verilmesi

Gaziantep'te, geçici koruma izni verilen Suriyelilerin çalışma izinleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gaziantep'te, geçici koruma izni verilen Suriyelilerin çalışma izinleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz, Valilik toplantı salonundaki programda, kentte 350 bine yakın Suriyeli'nin yaşadığını söyledi.

Misafirlerden 51 bininin barınma merkezlerinde bulunduğunu hatırlatan Uyumaz, "Sığınmacıların kayıt işlemlerini tamamladık ve ihtiyaçları konusunda da düzenleme yaptık. İlimizde 93 bin Suriyeli çocuğun ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim planlamalarını hazırladık. Şu anda barınma merkezlerinde yüzde 94 oranında eğitim seviyesine ulaştık. Gaziantep genelinde de yüzde 93 seviyesini yakaladık" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin ise geçici koruma altına alınan Suriyelilerin yeni çıkan kanunla çalışma izni almadan çalıştırılamayacağını, bu kuralı ihlal edenlere ise para cezası uygulanacağını anımsattı.

Geçici koruma sağlanan yabancıların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çalışma izni başvurusu yapması gerektiğini anlatan Ekin, "Mevsimlik tarım veya hayvancılık işlerinde çalışacak geçici koruma sağlanan yabancılar da çalışma izni muafiyeti kapsamındadır. Çalışma izni muafiyeti başvuruşları, geçici koruma sağlanan il valiliğine yapılacaktır" diye konuştu.

Ekin, geçici koruma sağlanan yabancılara asgari ücretin altında ücret ödenemeyeceğine dikkati çekti.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uzun da yönetmelikle ilgili bilgiler verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title