Haberler

Suriyeliler Yardım Talep Ediyor

Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinin sınır bölgesinde kurulan çadırlarda yaşayan sığınmacı aileler hazırladıkları pankartlarla Müslümanlara seslenip yardım talep etti.

Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinin sınır bölgesinde kurulan Babüsselam ve Şemmarin köyünde kurulan Babunnur çadır kentlerinde yaşayan sığınmacı aileler, hazırladıkları pankartlarla Müslümanlara seslenip yardım talep etti.

İç savaştan kaçıp çadırlara sığınan Suriyeliler, barındıkları kamplarda yardımların azalması sonrası unutulduklarını düşünüyor. Sınır ötesine yardımların azalmasıyla birlikte Suriyeli aileler, Arapça, İngilizce ve Türkçe pankartlarla Müslümanlardan yardım istedi.

Pankartlarda yazdıkları "Bizi unutmayın. Biz hala buradayız. Sana ihtiyacım var. Bize yardım gönderin. Müslümanlar kardeştir" sözleriyle tüm insanlığa seslenerek yardımların artmasını istediler.

Her şeye ihtiyaç duyduklarını fakat özellikle su ve gıda ihtiyaçları olduğunu belirten sığınmacılar, Türkiye ve dünya Müslümanlarından Allah rızası için yardım göndermelerini istediler.

Yaklaşık 4 senedir süren savaş dolayısıyla evleri yıkılan, akrabalarını kaybeden, yaralanan Suriyeliler, sığındıkları kamplarda zor koşullarda yaşamlarını sürdürüyor. İş imkanı olmadığı için kendi geçimlerini de sağlayamayan sığınmacılar, gelecek yardımları bekliyor.

"Bizi unuttunuz mu?" diye soran Suriyeliler, yardımların azalması ve kesilmesiyle düştükleri zor durumdan dolayı Müslüman kardeşlerinden yardımların artmasını talep ediyor.

Bu arada İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından "Bizi unutttunuz mu?" adı altında sınır ötesinde yaşayan Suriyeliler için sosyal paylaşım sitesinde yardım topladıkları belirtildi. - HALEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Suriye Kilis Azez Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title