Haberler

130 Suriyeli Ormanda Bulundu

Güncelleme:

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde ormanlık alanda köylüler tarafından fark edilen Suriyeli 130 sığınmacı, jandarma ekipleri gözetiminde Antalya'ya gönderildi. Karayoluna çıkmak için çocuklarıyla dik yamaçları tırmanmaya çalışan sığınmacılar zor anlar yaşadı.

130 SIĞINMACI DİNLENİRKEN BULUNDU

Sarıyer Mahallesi Toybeleni mevkiindeki ormanlık alanda Suriyeli sığınmacıları görenler, saat 15.00 sıralarında Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı'nı aradı. Bölgeye gelen jandarma ekipleri, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeli 130 sığınmacıyı dinlenirken buldu.

İŞ BULAMADAKLARINI SÖYLEDİLER

Antalya'dan Seydikemer'e seralarda mevsimlik işçi olarak çalışmak için geldiklerini belirten sığınmacılar, iş bulamadıklarını ve dönmeden önce bölgede dinlendiklerini kaydetti.

JANDARMA GÖZETİMİNDE YÜRÜMEYE BAŞLADILAR

Jandarma ekipleri, otobüs bulduktan sonra Antalya'ya döneceklerini belirten sığınmacıların ormanlık alandan çıkmasını istedi. Bunun üzerine sığınmacılar, Seydikemer-Antalya karayoluna çıkmak için jandarma gözetiminde yürümeye başladı.

DİK YAMAÇLARDA ZORLUK YAŞADILAR

Karayoluna ulaşmak için ellerinde çanta ve valizlerle yürüyen sığınmacılar, dik yamaçlardan oluşan bölgede zor anlar yaşadı. Kadın ve çocuklar karayolunun alt kısmındaki yamaca tırmanmakta zorlandı.

AĞAÇ DALLARIYLA YARDIM ETTİLER

Yola çıkmayı başaranlar, ağaç dalları uzatarak kadın ve çocukların yamacı tırmanmasına yardım etmeye çalıştı. Bu sırada bazı sığınmacıların kayarak düştüğü görüldü. Ağlayan bebekler ise anne ve babaları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

ANTALYA'YA YOLA ÇIKTILAR

Bir süre Seydikemer-Antalya yolu kenarında bekleyen sığınmacılar, gruplar halinde Fethiye-Antalya seferi yapan midibüs ve otobüslere binerek Antalya'ya doğru yola çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seydikemer Sarıyer Antalya Muğla Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

derbeder:

havada ormanda düzde denizde kimin kim oldugu belli degil her yerde insan dolu

26
0
yanıtYanıtla
firat dicle:

iste buda türkiyenin eseridir daha düne kadar iside silah gönderiliyordu bu insanlar can korkusuyla ölümden kacmaya basladilar iste türk devletinin eseri biride bu insanlardir Yüce Allah türkleride bu duruma düsürsün insallah Amin Viransehirli

2
1
yanıtYanıtla
SACİDE YILMAZ:

BİZDE YEDİK BU YALANLARI AMAÇLARI KAÇAK OLARAK AVRUPAYA ULAŞMAKTI YOKSA ORMANDA NE İŞLERİ VAR KAÇAK SURİYELİLERİN İŞ ARAMIŞLARDA BULAMAIŞLARDA BU ÜLKEDE İŞ NE GEZER BE KARDEŞİİM İŞMİŞ YOK BURDA FABRİKADA YOK MÜTEŞEBBİSTE YOK TÜRKLER KENDİ AÇ KARNINI ZOR DOYURURYOR BİDE SİZZİMİ BESLEYECEKLERDİ BASIN GİDİN SURİYEYE.

2
0
yanıtYanıtla
SOMA 301:

BETER OLSUNLAR BUNLARI TÜRKİYEYE GETİREN ADİ DÜYAYA HOŞ GÖRÜNSÜN DİYE İNSANLARI ÖLÜME SÜRÜKLEDİ

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title