Haberler

Suriyeliler İçin Yardım Kampanyası

Adıyaman'da çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Suriyeliler için "Vakit ensar olma vakti" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı İl Temsilciliği öncülüğünde Demokrasi Parkı'nda bir araya gelen 20 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, yardım çadırı açarak, Suriyeliler için kampanya başlattı.

İHH İl Temsilcisi Fadıl Akkuş, sivil toplum kuruluşları adına yaptığı açıklamada, Suriye'de iç savaşın başladığı günden itibaren insanların sürekli mağdur edildiğini söyledi.

Savaşın ortaya çıkardığı olumsuz nedenler ve hava şartları nedeniyle insanların ölüme terk edildiğini belirten Akkuş, "Bugün gerçekten ellerinde olmayan sebeplerle ülkemize sığınan bu vatandaşlarımıza sahip çıkmak zorundayız" dedi.

İnsan olmanın gereği olarak Suriye halkına yardım edilmesi gerektiğini vurgulayan Akkuş, sığınmacıların ölüme terk edilmesi durumunda bütün insanlık değerlerinin yitirileceğini ifade etti

Türkiye-Suriye sınırında soğuk hava ve yetersiz beslenme nedeniyle son günlerde çocukların da hayatını kaybettiğine işaret eden Akkuş, şöyle konuştu:

"Bölgeden bulunanlar, soğuk ve yetersiz beslenme nedeniyle ölen çocukların sayısının artacağını bildirmektedir. Bu savaşın ne zamana kadar süreceği ise bilinmiyor ama bu insanlara yardım etmek, bizim boynumuzun borcu olması gerekir. Sınır bölgelerinde 120 bin insana sıcak yemek verilmekte, ekmek dağıtılmaktadır ancak un stokları tükendi. Bu nedenlerden dolayı ülkemizde olduğu gibi Adıyaman'da da yardım kampanyası başlatıyoruz"

Bu arada, kurulan çadırının yanında savaştan mağdur olmuş insanları konu alan 30 fotoğraf sergilendi. - Adıyaman

Kaynak: AA / Güncel

Adıyaman Suriye Akkuş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title