Haberler

Suriyeliler İçin "Hayata Destek Evi" Açıldı

Şanlıurfa'da hizmete açılan merkezde, kamp dışında yaşayan Suriyelilere psiko sosyal ve eğitsel aktiviteler aracılığıyla çeşitli eğitimler verilecek.

Şanlıurfa'da, kamp dışında yaşayan Suriyelilere psiko-sosyal ve eğitsel aktiviteler aracılığıyla çeşitli eğitimler vermek amacıyla "Hayata Destek Evi" açıldı.

Hayata Destek Derneği tarafından, sivil toplum kuruluşu AAR Japan ve Açık Toplum Vakfı işbirliğiyle Süleymaniye Mahallesi'nde hizmete açılan evin, Suriyeli sığınmacılar için sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlere yönlendirici merkez olması da amaçlanıyor.

Vali İzzettin Küçük, açılışı töreninde, Türk halkının, ülkelerinde huzur ve barış sağlanana kadar Suriyelilere destek olmaya devam edeceğini söyledi.

Suriyeli sığınmacılara verdiği destekten dolayı Japon halkına teşekkür eden Küçük, Türk ve Japon halkı arasında güçlü bir bağ olduğunu ifade etti.

İki ülke arasındaki dostluğun uzun yıllara dayandığını vurgulayan Küçük, "Türk halkı, Gölcük ve Van depremlerinde Japon halkının yaptığı iyiliği asla unutmaz" dedi.

- "Türk halkının dostluk ve fedakarlığı hiçbir millete benzemiyor"

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi de Türk halkının dostluk ve fedakarlığının hiçbir millete benzemediğini belirterek, Türkiye'nin bugün dahi komşu ülkesinde yaşanan savaşa duyarsız kalmayarak, Suriye halkına dostluğunu gösterdiğini söyledi.

Suriye'de yaşanan krizinin çözümü için taraf olduklarını ifade eden Yokoi, Suriyeli sığınmacıların sorunlarına bir nebze yardımcı olabilmek için Japon yardım ve kurtarma derneğiyle çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Küçük, Büyükelçi Yokoi ve Hayata Destek Derneği Genel Direktörü Sema Genel, açılışı gerçekleştirilen merkezi gezerek, eğitim gören Suriyelilerle sohbet etti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Süleymaniye Şanlıurfa Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title