Haberler

Suriyeliler, Ekonomiye Katkı Sağlayacak

Adıyaman'daki çadır kentte tekstil kursuna devam eden Suriyelilerin yaptığı ürünler, düzenlenecek sergiyle satışa çıkarılacak.(HEM) Müdürlüğü bünyesinde çeşitli meslek kursları açıldı.

Adıyaman'daki çadır kentte tekstil kursuna devam eden Suriyelilerin yaptığı ürünler, düzenlenecek sergiyle satışa çıkarılacak.

Yaklaşık 10 bin Suriyelinin barındığı çadır kentte, Halk Eğitim Merkezi

(HEM) Müdürlüğü bünyesinde çeşitli meslek kursları açıldı. Özellikle kadınlara yönelik açılan kurslara Suriyeliler büyük ilgi gösterdi.

Çadır kentte ayrıca erkeklere yönelik tekstil kursu faaliyete geçirildi. Ülkelerinde tekstil sektöründe çalışan Suriyeliler için açılan kursta pantolon, gömlek gibi çeşitli kıyafetler üretiliyor. Çadır kent yönetimi şimdi üretilen ürünleri satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

Vali Yardımcısı Murat Süzen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır kentte sosyal aktivitelerin çok yoğun bir şekilde yapıldığını belirtti. Son dönemde erkeklere yönelik tekstil kursu açıldığını anımsatan Süzen, "Kursa şu anda 30 kişi devam ediyor. Bunların tamamı konfeksiyon alanında 'usta' diye tabir ettiğimiz kişiler. El becerileri çok iyi. Kendileri burada çeşitli konfeksiyon ürünleri ortaya çıkarıyor" diye konuştu.

Kursta üretilen malzemelerin gelecek hafta Demokrasi Parkı'nda açılacak sergiyle satışa çıkartılacağını ifade eden Süzen, şunları kaydetti:

"Burada Suriyeliler hem kendilerini geliştiriyorlar hem de ailelerinin ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler üretiyorlar. İnşallah açacağımız sergiyle bu ürünleri Adıyamanlı vatandaşlarımızla buluşturmayı düşünüyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin burada ürettikleri ürünleri ekonomiye kazandırılması amacıyla da çalışmalarımız olacak."

Usta öğretici Zeynep Yalçın Gürbüz ise kursiyerlerin genelinde el beceresi bulunduğunu ve kursta eğitim görenlerinin bir çoğunun Suriye'de usta olduğunu vurguladı. Kurstaki kumaşların Adıyaman Belediyesi Toplum Gelişim Merkezi'nce gönderildiğini aktaran Gürbüz, çalışmaların çok güzel bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Sevil Çelik - ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title