Haberler

Suriyeliler Hem Para Kazandı, Hem 50 Bin Türk Bayrağı Dikti

Güncelleme:

Suriye'deki savaştan kaçarak gelenlere meslek kazandırmak amacıyla çeşitli alanlarda 28 kurs açıldı. 25 Suriyeli kursiyer 50 bin adet Türk Bayrağı dikti.

Suriye'de ki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Adıyaman'da ki çadır kentte kalan Suriyeli vatandaşlar 50 bin adet Türk Bayrağı dikmek için seri üretime geçti.

HEM MESLEK ÖĞRENİYORLAR HEM DE PARA KAZANIYORLAR

Adıyaman'da bulunan çadır kentte kalan Suriyeli vatandaşlar hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor. Çadır kentte kalan Suriyeli vatandaşların meslek edinmeleri için açılan kurslar, Suriyeliler için maddi kazanç kapısı oldu.

SURİYELİLER İÇİN 28 KURS AÇILDI

Adıyaman Halk Eğitimi Merkezi tarafından Türkçe öğretimi, halı, tekstil, bilgisayar, bağlama ve kuaför alanında 28 kurs açıldı.

50 BİN ADET TÜRK BAYRAĞI

Bunlardan tekstil kursuna katılan 25 Suriyeli kursiyer, 1 aylık bayrak dikme eğitiminin ardından seri üretime geçti. Suriyeli vatandaşlar 50 bin adet Türk Bayrağı dikiyor. Kurs sonrasında bayrak dikiminde çalışan Suriyeli kursiyerler bir taraftan para kazanırken, diğer taraftan meslek öğrendi.

BAYRAKLARDAN ELDE EDİLEN GELİR KURSİYERLERE VERİLECEK

Kurslar ile ilgili bilgi veren Adıyaman Halk eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, "Adıyaman Halk Eğitim Merkezi olarak tekstil, halıcılık, bağlama, bilgisayar, kuaför ve Türkçe öğretimi olmak üzere birçok alanda kurs açmış bulunuyoruz. Bu kurslarımızdan bir tanesi de bu gün tekstil atölyemizde Türk Bayrağı dikim kursudur. Biz bu kurslarımızla Suriyeli mülteci kardeşlerimize hem meslek öğretiyoruz, hem de maddi destek sağlıyoruz. Burada amacımız, Suriye'de savaşın bitmesiyle beraber gidecek olan mülteci kardeşlerimizle gönül bağımızı güçlendirmek ve onlarla sevgi ve kardeşlik köprüleri kurmaktır. Bu kursumuzda kursiyerlerimiz canımızı, şerefimizi, kanımızı feda ettiğimiz uğruna nice canlar feda ettiğimiz Türk Bayrağımızı dikiyorlar. Bu bayrağımızı ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde kamu kurum ve kuruluşlarıyla beraber sivil toplum örgütlerine de vermeyi düşünüyoruz. Elde edeceğimiz ücreti de kursiyerlerimize maddi destek olarak sağlamayı hedefliyoruz. İlk aşamada 50 bin tane bayrak yapıyoruz. Gelen siparişler üzerine bu sayıyı arttırabiliriz" dedi.

1 AYDA BAYRAK DİKİMİNİ ÖĞRENDİLER

Usta Öğretici Ayşe Keskin ise, 1 aylık kurs sonrasında Suriyeli vatandaşların Türk Bayrağı dikimini öğrendiğini belirterek, hem meslek öğrendiklerini hem de para kazandıklarını söyledi.

SURİYELİ KURSİYERLERDEN CUMHURBAŞKANI'NA TEŞEKKÜR

Suriyeli kursiyerler ise, Türkiye'ye minnet duyduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türkiye'ye teşekkür ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halk Eğitimi Merkezi Adıyaman Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title