Haberler

Suriyeli Yetimlerin Gönüllü Berberi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde üniversite sınavlarına hazırlanan 18 yaşındaki Oğuz Pakin, derslerinden arta kalan zamanlarında Suriyeli yetim çocukları tıraş ediyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde üniversite sınavlarına hazırlanan 18 yaşındaki Oğuz Pakin, derslerinden arta kalan zamanlarında Suriyeli yetim çocukları tıraş ediyor.

Pakin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan itibaren bir berberin yanında çıraklık yaptığını ve bu sayede meslek edindiğini söyledi.

Bir yandan da eğitimini sürdürdüğünü aktaran Pakin, iş olarak berberliği şu anda yapmasa da boş vakitlerinde çocukları ve mahalledeki yaşlıları tıraş ettiğini belirtti.

Pakin, üniversite sınavlarına hazırlandığı için haftanın büyük bölümünü ders çalışarak geçirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Pazar günleri genelde boş oluyorum. O gün çevremdekileri tıraş ediyorum. Mahallemdeki komşularım berber olduğumu bildikleri için ihtiyaç duyduklarında beni çağırıyorlar. Ayrıca, Suriye'deki iç savaşta anne ve babalarını kaybetmiş çocukların barındığı yetimhanelere giderek de çocukları tıraş ediyorum. Onlarla bir arada olmak çok keyifli, çeşitli oyunlarla oynayarak eğleniyoruz. Yanımda getirdiğim şeker ve çikolataları da yetimlere ikram ediyorum. Çocukları sevindirmek oldukça keyif verici duygu."

Kimi zaman bir günde 20 çocuğu tıraş ettiğini bildiren Pakin, "Bunu büyük bir keyifle yapıyorum. Derslerin stresini de böyle atıyorum. Çocukları çok sevdiğim için elimden geldiğince bunu devam ettireceğim. Ailemin de bana çok desteği var. Yetim çocukların mutlulukları her şeye değer. Daha fazla çocuğa ulaşmak için zamanım oldukça onlarla bir arada olmayı sürdüreceğim." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Reyhanlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title