Haberler

Suriyeli Yetimlere Bayram Harçlığı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Türkiye'ye sığınan Suriyeli yetim çocuklara Ramazan Bayramı dolayısıyla harçlık dağıttı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Türkiye'ye sığınan Suriyeli yetim çocuklara Ramazan Bayramı dolayısıyla harçlık dağıttı.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, vakıf şubesinde Şanlıurfa'da kendi imkanlarıyla kalan Suriyeliler için bayramlaşma organizasyonu düzenlendi.

Organizasyonda ismi açıklanmayan bir hayırseverin sponsorluğunda 50 yetim sığınmacı çocuğa 50'şer lira bayram harçlığı verildi.

Vakfın Şube Başkanı Behçet Atila, Suriyeli sığınmacıların bayramını tebrik etti.

Sığınmacılara yardımlarını sürdürdüklerini aktaran Atila, şunları kaydetti:

"Ramazan Bayramı dolayısıyla Suriyeli şehitlerin çocuklarıyla bir bayramlaşma programımız oldu. Yaklaşık 50 şehit çocuğuna 50'şer lira olmak üzere 2 bin 500 lira bayram harçlığı dağıttık. Sponsor olan ağabeyimize çok teşekkür ederiz. Bu yetim çocuklar bizlere emanettir, hem de kutsal bir emanettir. Ramazan ayında yapılan yardımların ramazandan sonra da devam etmesini istiyoruz. Çünkü insanın ihtiyacı her daim oluyor, sadece ramazanda değil."

Bayram harçlığı alan çocuklar hayırsevere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bayramı Şanlıurfa Türkiye Yerel Haberler

title