Haberler

Suriyeli Yetimlere Barınma Merkezi

Merkezi Ankara'da bulunan Suriyeli Yetimleri Yaşatma ve Koruma Derneği, ülkelerindeki savaşta yetim kalan çocukların sayısını tespit etmek amacıyla çalışma yapıyor Dernek Genel Müdürü Devrim: "İnşallah önümüzdeki günlerde Türkiye topraklarında Suriyeli yetimlere yönelik barınma merkezi kurulacak"

ADEM YILMAZ - Suriye'deki iç savaşta anne ve babasını kaybeden yetimler için Türkiye'de barınma merkezi kurulacak.

Merkezi Ankara'da bulunan Suriyeli Yetimleri Yaşatma ve Koruma Derneği Genel Müdürü Abdullah Devrim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki olaylar nedeniyle yetim kalan çocukların sayısını tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.

Şu ana kadar ailesini kaybeden Suriyeli çocuk sayısının 150 bini aştığını vurgulayan Devrim, şöyle devam etti:

"Suriye'de çok yetim var. Şimdiye kadar 20 bin kişiyi belirleyebildik. Dolayısıyla karışıklığın hakim olduğu bir ülkede çocuklar için huzurlu bir ortam oluşturmak çok zor. Bundan dolayı Kordinatör Vali Veysel Dalmaz'dan, Türkiye'de yetimlere yönelik barınma merkezi kurulmasını istedik. Taleplerimizi Cumhurbaşkanlığına ve Başbakanlığa da ilettik, olumlu yanıt aldık. İnşallah önümüzdeki günlerde Türkiye topraklarında Suriyeli yetimlere yönelik barınma merkezi kurulacak."

Dernek üyelerinin çoğunlukla tüccar, sanayici ve alimlerden oluştuğunu, yetimlere kol kanat açmaya çalıştıklarını dile getiren Devrim, topladıkları bağışları Suriye'de faaliyet gösteren yetim derneklerine aktaracaklarını anlattı.

Çatışma kapsamında eğitimi yarım kalan ve psikolojik sorun yaşayan çocuklara çeşitli konularda eğitim vereceklerinin altını çizen Devrim, "Öğretmen, psikolog ve doktorlardan oluşan 150 kişilik grup oluşturduk. Bunlar, yetimlerin hem eğitimine hem de psikolojik sorunlarına destek verecek. Hasta olanları da doktorlarımız tedavi edecek" diye konuştu.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Şindi El Ravi de Suriye'deki bütün yetimlere el uzattıklarını söyledi.

Çalışmalarını diğer sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli gerçekleştirdiklerini aktaran El Ravi, "Yetim çocuklara iyi bir ortam hazırlamayı amaçlıyoruz ve bu bizim insani görevimiz. Allah'ın emri ve Peygamberimizin vasiyetlerini yerine getirmek için yetime kucak açmaya devam edeceğiz" dedi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Suriye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title