Haberler

Suriyeli ve Iraklı Sığınmacıların Kış Hazırlığı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Mardin'de çadır kentte kalan Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların kış hazırlıkları devam ediyor.

SELAHATTİN EROL - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Mardin'de çadır kentte kalan Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların kış hazırlıkları devam ediyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde Midyat ilçesi Akçakaya Mahallesi'nde 90 bin metrekarelik alanda kurulan Geçici Konaklama Merkezi'nde, 3 bin 61 Suriyeli ile bin 535 Iraklı Ezidi barınıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak merkezde yaşamlarını sürdüren sığınmacıların, çadır kentteki kış hazırlıkları sürüyor.

Havaların soğumasıyla, merkezde eskiyen çadırlar yenilendi. Ayrıca bin 300 çadır ile sağlık, sosyal ve eğitim merkezleri onarıldı. Kışı rahat geçirmeleri için sığınmacılara elektrikli radyatör, battaniye, hasır, hazır giyim ve bot dağıtıldı.

Kışlık kıyafet ve oyuncaklarını alan çocuklar, büyük mutluluk yaşadı.

AFAD ve Türk Kızılayından yardım

Midyat Geçici Konaklama Merkezi Yönetici Yardımcısı Veysi Altunkaynak, AA muhabirine, havaların soğumasıyla çadır kentte hummalı bir çalışmanın başladığını söyledi.

Başta AFAD ve Türk Kızılayı olmak üzere birçok kuruluş ve sivil toplum örgütünün sığınmacılar için kışlık malzeme gönderdiğini belirten Altunkaynak, yardımların hak sahiplerine sorunsuz ulaştırıldığını bildirdi.

Misafirlerin rahat etmesi için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini anlatan Altunkaynak, şöyle konuştu:

"Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların kaldığı merkezde kışı rahat geçirebilmeleri için hazırlıklarımız devam ediyor. Bugüne kadar bin 300 çadırımız elden geçirildi. Değiştirilmesi gereken bütün çadırlar değiştirildi. Kışlık battaniye ve elektrikli soba dağıtıldı. Çadırlara kış için destekleme çalışmaları yapıldı. Su taşkın yolları elden geçirilerek hazır hale getirildi. Merkezde, misafirlerimize en güzel hizmeti vermek için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor."

"Çadırımızı kışa hazırladık"

Merkezde kalan Suriyelilerden Hasan Ömer Al Avad, devletin kendilerine her türlü yardımı yaptığını, burada oldukları için kendilerini şanslı gördüklerini ifade etti.

Kış başlamadan soba ve battaniye aldıklarını dile getiren Al Avad, "Merkez çok güzel. Türk hükümeti ve yetkililere çok teşekkür ederiz. Eksik bir şeyimiz yok. Yardımlar yapılıyor, çok güzel çadırlarımız var. Bu kış fazla soğuk değil. Bize verilen sobalar çok güzel. Eksik bir şey bırakmadılar. Aldığımız malzemelerle çadırımızı kışa hazırladık" dedi.

Mustafa El Sermini ise "Allah herkesten razı olsun, bize bu battaniyeleri ve yeni hasırlar verdiler. Ne eksiğimiz varsa anında tamamlıyorlar. Allah devletten razı olsun" diye konuştu.

Husem El Hüsyeni de yardımlar için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan olmak üzere Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Kaymakam Oğuzhan Bingöl ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Akçakaya Midyat Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title