Haberler

Suriyeli Üçüzlere; 'Emine', 'Hayrünnisa' ve 'Sare' İsimleri Verildi

Türkiye’de doğan Suriyeli üçüzlere; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşlerinin adı verildi.

Türkiye'de doğan Suriyeli üçüzlere; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşlerinin adı verildi.

Suriye'deki savaştan kaçan ve Türkiye'ye sığınan Suriyeli Fıdda El Ali, Türkiye'de üçüz bebek dünyaya getirdi. Şanlıurfa Ortadoğu Sağlık Merkezi (OSM) Hastanesi'nde dünyaya gelen üçüz bebeklere ise, Türkiye'ye teşekkür etmek amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun isimleri verildi.

İnsani Yardım Platformu aileyi ziyaret ederek, sorunları ve sıkıntılarını dinledi. Aileye sürekli yardım ettiklerini belirten İnsani Yardım Platformu üyesi, Şanlıurfa Kadınlar El Birliği Derneği Başkanı Handan Karataş, üçüzlerden Sare'nin Suriye'de kaldığını söyleyerek, ülkeye getirilmesi için Davutoğlu'ndan yardım istedi. Ailenin babalarından herhangi bir haber alamadığını belirten Karataş, "Aile yaklaşık 6 ay önce savaştan kaçarak, Türkiye'ye sığınıyor. Yerleştikleri Şanlıurfa'da doğumunu gerçekleştiriyor. Bu süreçte haberini aldığımız bu ailelerin ihtiyaçlarını belirleyerek imkanlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya çalıştık. Bu aile bir süre sonra tekrar Suriye'ye gidiyor. Üçüzlere bakamayacağını düşünerek, Suriye'nin Rakka kentinde bir aileye Sare'yi emanet ediyor. Tekrar Türkiye'ye dönen aile, şimdi ise çocuğunu tekrar geri almak istiyor. Ama Rakka bölgesi El Kaide'nin elinde olduğu için gidemiyor, bağlantı kuramıyor. Sare'den haber alamıyor. Aynı zamanda babası da Suriye'de kalmış. Şu anda yaşayıp, yaşamadığından bile bilgileri yok. Özellikle bebeğinin bulunması ve babasının akıbetinin öğrenilmesi için Dışişleri Bakanımız Davutoğlu ve diğer devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz" dedi.

6 çocuk annesi Suriyeli Fıdda El Ali de, "Türkiye bize ev sahipliği yaptı. Kapılarını açtı. Bu çocuklarımı Türkiye'de doğurduğum için, Türkiye'ye teşekkür etmek istedim. Bebeğimin birinin adına Emine, diğerine Hayrünnisa, Suriye'de olana ise Sare ismini verdim. Sare, Suriye'de kaldı. Onu çok özledim. Tekrar geri gelmesi için Türk devletinden yardım bekliyorum" diye konuştu.

Ziyarete; Şanlıurfa STK'ları İnsani Yardım Platformu Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Mert ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Abdullah Gül Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title