Haberler

Suriyeli Türkmen Komutanlardan, Başkan Sözlü'ye Teşekkür Ziyareti

ÖZGÜR Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Fatih Sultan Mehmet Tugayı komutanları Murat Kutanis ve Mahmut Zengin, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ile buluştu.

ÖZGÜR Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Fatih Sultan Mehmet Tugayı komutanları Murat Kutanis ve Mahmut Zengin, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ile buluştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü makamında ziyaret eden komutanlardan Murat Kutanis, Suriye'de verdikleri mücadelede kendilerine ciddi anlamda insani yardımda bulunan Hüseyin Sözlü'ye şükran borçlu olduklarını belirterek, "Çünkü Fırat Kalkanı Harekatı'yla birlikte özgürleşen köylerde yaşayan Türkmenlerin gıda, giyecek, içme suyu ihtiyacını karşılayıp altyapı çalışmaları yaptı" dedi.

Türkmen Komutan Lahmut Zengin de, "Türkiye'deki diğer belediyelerin de, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Bey'i örnek almaya davet ediyorum. Atalarımızın yadigarı olan topraklara el uzatmaya bekliyorum" diye konuştu.

'İŞBİRLİĞİ HALİNDEYİZ'

Suriye'de ve Irak'ta büyük bir insanlık trajedisi yaşandığını anlatan Hüseyin Sözlü ise, şunları söyledi:

"Türkiye, insanlık adına Suriye'de bulunuyor. Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlamasından hemen sonra TIR'larla gıda yardımı yaptık. Su ve altyapı hizmetleri ile o bölgede yerleşik köylerin fiziki ihtiyaçlarını karşıladık. Tüm bu çalışmaları kayıt altında, Adana'dan giden tümenimizle işbirliği halinde yaptık. Ordumuzun yürüttüğü insanı operasyonun yanındayız. Özgür Suriye Ordusu'yla birlikte mücadele veren Fatih Sultan Mehmet Tugayı ile arkadaşlarımızın doğrudan itribatı var. Yeni kuyular açarak, su ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Adana'dan giden tümenimizin taleplerini yerine getiriyoruz.  Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk Ordusu'nun hakimiyeti altındaki tüm bölge, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet sınırlarındadır."

Komutanlar, yardımlarından dolayı Başkan Hüseyin Sözlü'ye teşekkür plaketi verdi. Sözlü de Türkmen komutanlara bozkurt heykeli armağan etti.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Hüseyin Sözlü Mahmut Zengin Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title