Haberler

Suriyeli Sığınmacılara Geçit Yok

Edirne’nin Keşan ilçesinde jandarma ekiplerince yapılan yol kontrollerinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan Suriyeli sığınmacılara geçit verilmiyor.

Edirne'nin Keşan ilçesinde jandarma ekiplerince yapılan yol kontrollerinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan Suriyeli sığınmacılara geçit verilmiyor. Ekipler, yaptıkları denetim sırasında bir otobüs içerisinde çoğunluğu çocuk olan 57 Suriyeli'yi geri gönderdi.

Son günlerde artan Suriyeli sığınmacıların yurt dışına çıkma mücadelelerine Edirne'nin Keşan ilçesinde geçit verilmiyor. Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince 24 saat aralıksız yapılan yol kontrollerinde, Keşan- İstanbul kara yolunu kullanarak İpsala Sınır Kapısı ile Çanakkale ve Ege sahillerine gitmek isteyen Suriyeli sığınmacıların geçişine izin verilmiyor.

DURDURULAN OTOBÜSTE 57 SURİYELİ YAKALANDI

Jandarma ekipleri, Suriyeli sığınmacılara karşı yaptığı yol denetimlerinde, İstanbul'dan Keşan yönüne gelen bir yolcu otobüsünü Yenimuhacir Kavşağı yakınlarında durdurdu. Otobüste yapılan kontrolde, 30'u çocuk toplam 57 Suriyeli sığınmacı otobüsten indirildi. Suriyeli sığınmacılar bir süre bekletildikten sonra, otobüslerle tekrar İstanbul'a geri gönderildi.

3 AYLIK OSMAN İLGİ ODAĞI OLDU

Öte yandan, durdurulan otobüsten indirilen Suriyelilerin içerisinde bulunan 3 aylık Osman bebek ise Jandarma ekiplerinin ilgi odağı oldu. Çevreye saçtığı gülücüklerle dikkatleri üzerine çeken Osman bebek, yaşadığı durumdan habersiz bir şekilde gülücük saçmaya devam etti. Ayrıca durdurulan otobüsten inen Suriyeliler arasında bulunan çok sayıda çocuk ise bir işletmenin bahçesinde bulunan salıncakta her şeyden habersiz bir şekilde sallanarak zaman geçirdi.

YÜZLERCE OTOBÜS GERİ GÖNDERİLDİ

Son günlerde yapılan denetimlerde İpsala Sınır Kapısı ile Ege sahillerine gitmek isteyen binlerce Suriyeli, Edirne'nin Keşan ilçesinden geçmek istediği sırada polis ve jandarma ekiplerince İstanbul'a geri gönderildi. Ekiplerin denetimleri devam ediyor. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul İpsala Keşan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title