Haberler

Suriyeli Sığınmacılar İçin Yardımlar

Kadirli'de Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Suriyeliler için yardım kampanyası düzenledi.

Kadirli ilçesinde, Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince başlatılan "Suriyeli kardeşlerimiz üşümesin" kampanyası kapsamında, Suriyeli sığınmacılara giysi ve battaniye yardımı yapıldı.

Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen yardım kampanyasında yardımseverler, sınırdaki kamplarda büyük zorluklar içinde yaşamlarını sürdüren Suriyelilere yönelik kıyafet ve battaniye yardımında bulundu.

Dernek Başkanı Gürsel Kıreker, derneğin Suriyeli sığınmacılara iki yıldır yardım çalışmalarının sürdüğünü ve şimdiye kadar 5 binden fazla aileye yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Yardım kampanyasının devam edeceğini belirten Kıreker, "Geçen yıl başlattığımız 'Suriyeli kardeşlerimiz üşümesin' yardım kampanyası bu yıl da devam ediyor. Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak ve Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya'nın desteği ve vatandaşlarımızın kampanyaya ilgisi bizleri mutlu ediyor" dedi.

İçerisinde battaniye ve giysi bulunan yardımların en kısa zamanda Osmaniye İl Acil Afet Müdürlüğü yetkililerine teslim edeceklerini ifade eden Kıreker şunkarı kaydetti:

"İlçemizden 7'den 70'e herkesin destek verdiği çalışmalarımızla topladığımız yardımları Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Malzemelerimiz bugün yola çıkacak hafta başından itibaren sınırdaki kamplarda dağıtımı yapılacak. Ayrıca, Kadirli Gençlik Eğitim Derneği (KAGED) ile birlikte sürdürdüğümüz yardım çalışmalarımız devam ediyor. Katkı veren herkese teşekkür ediyoruz."

Hayırseverlerden Salih Topuz da topladıkları yardımları yetkililere ulaştırmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, Dosteller Derneği yetkilerine ve emeği geçenlere teşekkür etti. - Osmaniye

Kaynak: AA / Yerel

Osmaniye Kadirli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title