Haberler

Suriyeli Ressam, Şanlıurfa'da Sergi Açtı

Güncelleme:

Ülkesindeki iç savaştan kaçan Suriyeli Ressam Adnan Rahavi, sığındığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde resim sergisi açtı.

Suriyeli ressam, Şanlıurfa'da sergi açtı- Siverek'in doğal güzelliklerinin anlatıldığı "Her Yönüyle Siverek" adlı yağlı boya resim sergisi, 3 gün gezilebilecek Ülkesindeki iç savaştan kaçan Suriyeli ressam Adnan Rahavi, sığındığı Siverek ilçesinde resim sergisi açtı. Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bazıları mesleklerini yaşadıkları kentlerde sürdürme imkanı buluyor. Yaklaşık bir yıl önce Rasulayn kentinden Siverek ilçesine gelen ressam Rahavi, ailesiyle yaşamını sürdürmeye çalışıyor.Çeşitli işler yaparak ailesinin geçimini sağlayan Rahavi, Kaymakamlık ve Belediyenin katkılarıyla resim sergisi açmak için başvuru yaptı.Rahavi'nin ilçenin doğal güzelliklerini anlattığı "Her Yönüyle Siverek" adlı yağlı boya resim sergisi, Kaymakamlığın onayının ardından Siverek Aile Destek Merkezi'nde açıldı.Serginin açılışını yapan AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, eserleri beğendiğini belirterek, sığınmacıların kendi sanatlarını icra edebilmesi için herkesin elinden gelen desteği vermesini gerektiğini söyledi.Rahavi de eserlerden elde edeceği gelirle ailesinin bütçesine katkı sunmak istediğini ifade etti. Yaklaşık 40 yıldır resim yaptığını anlatan Rahavi, Suriye'de de çok sayıda sergi açtığını kaydetti.Rahavi, sergi için destek veren Kaymakam Hamza Erkal ile Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a teşekkür etti.Sergi, 3 gün boyunca gezilebilecek. -Suriyeli ressam-"Her Yönüyle Siverek" sergisi

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şanlıurfa Türkiye Siverek Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title