Haberler

Suriyeli Öksüz Ve Yetimlere Yardım

Güncelleme:

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde kalan 115 öksüz ve yetim çocuk, Şanlıurfa Suriye İnsani Yardım Platformu tarafından giydirildi.

Şanlıurfa Suriye İnsani Yardım Platformu, Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde kalan öksüz ve yetimleri giydirdi.

Çadır kentte barınan, yetim ve öksüz 115 çocuk, kadın meclisi üyelerinin gözetiminde Şanlıurfa'ya getirildi. Anne ve babalarını savaşta kaybeden şehit çocukları, çadır kentte ninesi, halası ve dedesinin yanında kalıyorlar.

Şanlıurfa Suriye İnsani Yardım Platformu, giyim mağazasında, yetim ve öksüz çocuklara kışlık elbise, çocuk oyuncakları, meyve suyu, çikolata, kek ve öğle yemeği ikramında bulundu. Giyim yardımını alan, Bahri Hasan "Ben Suriye'deki savaşta annemi ve babamı kaybettim. Küçük bir kız kardeşim vardı, o da öldü şimdi yalnızım. İnşallah gelecek yıl bugünlerde Suriye'de oluruz. Allah sizlerden razı olsun ve sizleri muhafaza etsin" dedi.

Şanlıurfa Suriye İnsani Yardım Platformu Yetkilisi Veysel Toprak, "Suriye insani yardım platformu olarak, bir buçuk yıldır açmış olduğumuz mağazamızda muhacir kardeşlerimizi giydirmeye devam ediyoruz. Tabii ki mülteci kardeşlerimizin içinde çok muhtaçlar var. Ancak bunların içinde öyle bir sınıf var ki, o da yetim ve öksüz çocuklar çok önem taşıyor. Özelikle bu yetim ve öksüz çocukları giydirirken mutlu ve memnun oluyoruz. Bu çocukların öksüz ve yetim olması ümmet adına acı bir olay. Bugün Akçakale Süleyman Şah Çadır Kent'ten gelen 115 yetim ve öksüz çocuğun giydirilmesine vesile olundu. Buna vesile olan hayır sahibi insanlarımızdan ve Haliliye Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan Rabbim razı olsun" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Süleyman Şah Şanlıurfa Akçakale Suriye Yerel Güncel Haberler

title