Haberler

Suriyeli Öğrencinin "Onurlu" Başarısı

Ülkesindeki savaş nedeniyle ailesiyle İzmir'e gelen Leen Ghannam, zorlu maddi koşullara rağmen eğitiminde büyük başarı göstererek takdir belgesi aldı.

HALİL ŞAHİN - Ülkesindeki savaş nedeniyle ailesiyle İzmir'e gelen Leen Ghannam, zorlu maddi koşullara rağmen eğitiminde büyük başarı göstererek takdir belgesi aldı. Okul yönetimi, 17 yaşındaki Ghannam'ın azmini ve örnek davranışlarını "onur belgesi"yle ödüllendirdi.

Şam'da yaşayan Ghannam, 2014 yılında anneannesi ve kuzenlerini roket saldırısında kaybetti. Hayatlarının büyük risk altında olduğunu gören Ghannam ailesi, İzmir'e geldi.

Suriye'de severek okula giden ailenin en küçük kızı Leen Ghannam, İzmir'de de eğitimine devam etmek istedi. Hisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine kaydolan Leen Ghannam, bu yıl 9'uncu sınıf eğitimini üstün başarıyla tamamladı.

Ghannam, derslerindeki başarısının yanında azmi ve örnek davranışları nedeniyle okul yönetimi tarafından onur belgesine layık görüldü.

Leen Ghannam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının Şam'da şoför olarak çalıştığını, annesinin de öğretmenlik yaptığını, mutlu bir hayat sürerken savaşın başladığını belirtti.

"Güvende olduğumuz için Allah'a şükrediyoruz"

Ölümden kaçarak sığındıkları İzmir'de güç yaşam şartlarına karşı mücadele verdiklerini dile getiren Ghannam, şöyle konuştu:

"Buradaki yaşam koşulları maddi anlamda daha güç ama yine de güvende olduğumuz için Allah'a şükrediyoruz. Burada hayata devam edebiliyoruz. Orada ölüm riski vardı. Sadece bu risk değil, çok daha zor şeyler var. Bazen insan ölmüyor ama zor şeyler yaşıyor. Mesela sürekli roket geliyor, sürekli korku var."

Türkçe'yi Türkiye'ye geldikten sonra internetten öğrenmeye başladığını, okula başlayınca arkadaşlarının desteğiyle kısa sürede ilerlettiğini aktaran Leen Ghannam, okuldaki başarısını planlı çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

Ghannam, Suriye'de savaş olduğu için ülkesine dönmeyi düşünmediğini, Türkiye'de yaşamayı planladığını dile getirerek, gelecekte doktor olmayı istediğini kaydetti.

İnsanlara yardım etmek için bu mesleği tercih ettiğini söyleyen Leen Ghannam, "Türkiye bizim için çok şey yaptı, ben de ileride Türkiye için faydalı olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Başarılı bir eğitim öğretim yılını tamamlamaları bizi mutlu ediyor"

Ghannam'ın örnek karnesini, takdir ve onur belgelerini, okuldaki karne töreninde Konak Kaymakamı Mustafa Çek ve İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi verdi.

Çek ve Yahşi, Leen Ghannam'ı tebrik ederek, başarısının devamını diledi ve çeşitli hediyeler verdi.

İzmir'de Suriyeli 4 bin 500 öğrencinin örgün eğitimde, bin 200'ünün de geçici eğitim merkezinde eğitim ve öğretimini tamamladığını kaydeden Yahşi, şunları söyledi:

"Onları misafir olarak görüyoruz, diğer öğrencilerimiz gibi başarılı bir eğitim öğretim yılını tamamlamaları bizi mutlu ediyor. İzmir genelinde 700 bine yakın öğrenci karneleri alarak güzel bir tatile giriyorlar. Hepsine iyi tatiller diliyorum. İnşallah enerji toplayarak aynı heves ve heyecanla 2016-2017 eğitim öğretim yılında okullarımıza bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye İzmir Şam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title