Haberler

Suriyeli Öğrencilerin Okul Heyecanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çadırkent ilkokulundan detay- Öğrencilerden detaylar- Öğrenci ile röportaj- Mahmut Lakkuf ile röportaj Suriyeli öğrencilerin okul heyecanı- Kilis ve Kahramanmaraş'taki kamplar ve çadır kentlerde kalan Suriyeli minikler, okula başlamanın heyecanını yaşadı Kilis'te yaşayan Suriyeli öğrenciler de 2015-2016 eğitim öğretim dönemine başlamanın heyecanını yaşadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çadırkent ilkokulundan detay- Öğrencilerden detaylar- Öğrenci ile röportaj- Mahmut Lakkuf ile röportaj Suriyeli öğrencilerin okul heyecanı- Kilis ve Kahramanmaraş'taki kamplar ve çadır kentlerde kalan Suriyeli minikler, okula başlamanın heyecanını yaşadı Kilis'te yaşayan Suriyeli öğrenciler de 2015-2016 eğitim öğretim dönemine başlamanın heyecanını yaşadı.Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Kilis'te kamplara yerleştirilen Suriyelilerin sayısı 24 bine, şehrin çeşitli yerlerinde kiraladıkları evlerde yaşamını sürdürmeye çalışanların sayısı ise yaklaşık 100 bine ulaştı. Suriyelilerin eğitiminden sorum İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Kesikminare, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl yaklaşık 20 bin Suriyeli öğrencinin eğitim-öğretime başladığını söyledi.Kesikminare, 12 bin öğrencinin konteyner kentlerde eğitim gördüğünü, bunların tüm okul ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını kaydetti. Kent merkezinde barınan 8 bin Suriyeli öğrencinin ihtiyaçlarının ise sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce karşılandığını aktaran Kesikminare, Suriyeli öğrencilere kendi dillerinde gördükleri eğitimin yanında Türkçe dersler de verildiğini anımsattı.Eğitimin öğrencilerin gelecekleri açısından önemli olduğunu vurgulayan Kesikminare, Türkiye'nin sığınmacılara yönelik her türlü kolaylığı sağladığını belirterek, "Burada eğitimlerini alan çocuklarımız ülkelerine döndüklerinde ülkemizin birer gönüllü elçisi olacaklar. Bu nedenle onların eğitimlerini önemsiyoruz" dedi.Kesikminara, katkıları dolayısıyla Vali Süleyman Tapsız başta olmak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yetkililerine teşekkür etti.- KahramanmaraşKahramanmaraş'taki çadır kentte barınan Suriyeli öğrenciler de eğitim öğretimin ilk gününde heyecan yaşadı.Yaklaşık 17 bin 500 kişinin yaşadığı çadır kentte okul çağına gelen 2 bin 991 öğrenci başta olmak üzere orta ve lise düzeyinde öğretim gören yaklaşık 5 bin çocuk eğitime başladı.Suriyeli öğretmenlerden Mahmut Lakkuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 aylık tatilin ardından öğrencilerin eğitime başladığını ve bundan mutluluk duyduklarını ifade etti.Öğrencilere başarı dileyen Lakkuf, "Savaş bittikten sonra ülkemize döndüğümüzde cahil bir toplum olmayacaklar. Çok başarılı bir toplum olacaklar. Bu sayede Suriyemiz daha başarılı ve gelişmiş olacak. Suriye'deki savaşın bitmesini ve ülkemize dönmek istiyoruz" dedi.İlkokul 3. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Şehut Mahmut Halil ise okulu çok sevdiğini ve özlediğini söyledi.Çadır kent yönetimince okul ihtiyaçlarının karşılandığını vurgulayan Halil, "Türkiye tüm eğitim ihtiyaçlarımız olan çanta, kitap, defter, kalem ve kıyafet verdi. Çok çalışarak iyi bir eğitim yılı geçirmek istiyorum. Başarı bir öğrenci olmak istiyorum ve inşallah da olacağım. Suriye'deki savaş sona erer ve ülkeye tekrar dönmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Türkiye Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title