Haberler

Suriyeli Öğrencilerin Okul Heyecanı

OSMANİYE/ Osmaniye ve Hatay'da yaşayan Suriyeli öğrenciler eğitime başlamanın heyecanını yaşadı.

OSMANİYE/ Osmaniye ve Hatay'da yaşayan Suriyeli öğrenciler eğitime başlamanın heyecanını yaşadı.

Osmaniye Konaklama Tesisleri'ndeki okulun müdürü Şahin Seyid Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl bin 64 öğrencinin okula başladığını söyledi.

Konaklama tesislerinde 37 Suriyeli ve 7 Türk öğretmenin görev yaptığını belirten Ahmed, şöyle devam etti:

"Burada tam donanımlı konteynerlerden oluşan 17 dersliğimiz bulunuyor. Öğrencilerimizin tamamı Bayırbucak Türkmenleri'nden oluşuyor. Burada Türkiye ve Suriye'nin müfredatını birlikte okutuyoruz. Öğrencilerimiz yeni eğitim yılına başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Öğretmenlerimiz de 2015-2016 eğitim yılı için hazırlıklarını tamamladı. Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum."

Konaklama tesisinde eğitim gören öğrencilerin her türlü ihtiyacının karşılandığını ifade eden Ahmed, katkılarından dolayı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerine teşekkür etti.

-Hatay'da Suriyeli yetim öğrenciler ders başı yaptı

Dünya Şehit Çocukları Vakfı tarafından Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da açılan Dünya Şehit Çocukları Okulu'nda 650 Suriyeli yetim öğrenci ders başı yaptı.

Vakıf Başkanı İsmail Yıldırım okul bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriyeli yetim çocuklara en en iyi eğitimi sunmak için çalıştıklarını belirtti.

Öğrencilerden zamanlarını iyi değerlendirmelerini ve sürekli okumalarını isteyen Yıldırım, "Dünyada en kötü şey israftır. İsrafın en büyüğü de zaman israfıdır. Her şeyi satın alabilirsiniz ancak zamanı satın alamazsınız. Mümkün olduğu kadar çocuklarımızı zaman israfından kurtarmamız ve mutlaka okumalarını artırmamız lazım" dedi.

Okul Müdürü Emine Köse de okulda bu yıl 650 öğrencinin eğitim göreceğini, 35 öğretmenin görev alacağını aktardı.

Öğrencilere Türkçe'nin yanı sıra Arapça, İngilizce, fen, matematik ve din dersleri verileceğini ifade eden Köse, ayrıca bu yıl lise öğrencilerine de eğitim vermeye başladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu ve hazırladıkları tiyatro gösterisini sundu.

Kaynak: AA / Yerel

Osmaniye Türkiye Suriye Yerel Haberler

title