Haberler

Suriyeli Öğrencilerin Karne Sevinci

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Öğrencilerden detay Öğretmenin karneleri dağıtması Karnelerini alan çocuklardan detay Suriyeli öğrencilerin karne sevinci Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, 48 geçici eğitim merkezinde eğitim gören 15 bin 200 Suriyeli öğrenci karne aldı Suriye'deki iç savaştan aileleriyle kaçan ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki geçici eğitim merkezlerinde okullarına devam eden öğrenciler karne sevinci yaşadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Öğrencilerden detay

Öğretmenin karneleri dağıtması

Karnelerini alan çocuklardan detay Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, 48 geçici eğitim merkezinde eğitim gören 15 bin 200 Suriyeli öğrenci karne aldı

Suriye'deki iç savaştan aileleriyle kaçan ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki geçici eğitim merkezlerinde okullarına devam eden öğrenciler karne sevinci yaşadı.

İlçede bin 50 öğretmenin görev yaptığı 48 geçici eğitim merkezinde ilk, orta ve lise eğitimine devam eden 15 bin 200 öğrenci karne aldı.

Suriye'nin İdlib kentinden gelen ve Reyhanlı'da Muhammed Al Fatih Okuluna giden 5. sınıf öğrencisi Hasan Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de eğitimine devam ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

Suriye'de savaş nedeniyle eğitiminin yarıda kaldığını anlatan Ali, "Ailemle birlikte Türkiye'ye geldik. Çok şükür ailemden kimseye bir şey olmadı. Ben hayalimdeki doktorluk için eğitimime burada çok güzel şartlarda devam ediyorum." dedi.

Hama'dan gelen 5. sınıf öğrencisi Fatma Hadur ise Türkiye'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Hadur, karnesini aldığı için sevinçli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Reyhanlı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title