Haberler

Suriyeli Öğrencilere Kışlık Kıyafet Dağıtıldı

Güncelleme:

Akçakale Kızılay Şube Başkanlığı, yaklaşık 2 bin Suriyeli misafir öğrenciye kışlık kıyafeti dağıtımını gerçekleştirdi.

Suriyeli misafir öğrencilerin kışlık kıyafet dağıtımına; Akçakale kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale belediye başkanı Abdulhakim Ayhan, Akçakale Emniyet müdürü Mahmut çetin, Kızılay şube başkanı Ahmet meşhurgül, Ak parti ilçe teşkilatı başkanı İbrahim Yıldık ve beraberindeki heyet katılım gösterdi.

Geçtiğimiz yıl Akçakale Kaymakamlığı, Kızılay ilçe şube başkanlığı ve Birlik Köprüsü Derneğinin birlikte açtıkları sosyal hizmet merkezi bu yılda kıyafet dağıtımına devam ediyor.

Başlatılan proje kapsamında açılan giyim mağazasının Akçakale de Suriyeli misafirlerimize yönelik kurulan eğitim merkezinde okuyan yaklaşık 2000 bin öğrenciye kıyafet yardımı gerçekleştirilecek. Bu yılda Kızılay'a yapılacak olan kıyafet ve gıda yardımların Akçakale de yaşayan binlerce Suriyeli misafirlere bu sosyal hizmet merkezinden dağıtılması planlanıyor.

Akçakale de Suriyeli misafirlerimize yönelik kurulan eğitim merkezinde dağıtım yapan Akçakale Kızılay şube başkanı Ahmet Meşhurgül, bu yardımların artarak devam edeceğini belirtti.

Akçakale belediye başkanı Abdulhakim Ayhan ise Kızılay'ın yapmış olduğu bu tür yardımlarını çok anlamlı olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü;"ilçede ikamet eden binlerce Suriyeli misafirlerimize yapılacak yardımları Akçakale belediyesi olarak her zaman sonuna kadar destekleyeceğiz. Belediye olarak şuana kadar binlerce Suriyeli misafirlerimize gıda, battaniye, ulaşım gibi konularda yardımlar yaptık ve bu yardımları her zaman sürdürmeye de devam edeceğiz" dedi.

Akçakale kaymakamı Eyüp Fırat,"malumunuz üzere geçen yıl Türkiye de bir ilk olan sosyal hizmet merkezimiz olan giyim mağazamızın açılışını gerçekleştirmiştik. Bu senede giyim mağazamızı devam ettiriyoruz. İlçe merkezimizde yaptığımız bu okulumuzda yine kıyafet yardımlarımızı gerçekleştirelim istedik. Büyükler için geçen yılda olduğu gibi kendileri gelip kıyafetlerini seçerek olacaklar. Ama bu okulumuzda çocuklarımıza kendimiz dağıtalım istedik. Bu okul dışarıda kalan 2000 öğrencimize eğitim veriyor. Gördüğünüz gibi yeni prefabrik okulumuz yapımına devam ediyor. Yakın zamanda çadırlarımızı oraya taşıyacağız. Ben her platformda söylüyorum, Akçakale bu savaş sürecinde en büyük rolü üslenen bir ilçemizdir. Akçakale kaymakamı olarak gururla söylüyorum, Devlet olarak Türkiye'nin en büyük çadır kenti olan Süleyman şah konaklama tesisimizde 30 bin Suriyeli misafirlerimiz var. Ancak ilçede yaşayan 50 bin Suriyeli misafirlerimize de Akçakaleli kardeşlerimiz kucak açmış durumdadır. Dolayısıyla Akçakale de gerçek anlamda Ensar-muhacir kardeşliği yaşanmaktadır. Bu konuda ilçe halkına çok teşekkür etmek istiyorum. Bunu da bütün Türkiye ye bildirmek istiyorum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Abdulhakim Ayhan Akçakale Kızılay Eyüp Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title