Haberler

Suriyeli Öğrencilere Eğitim Yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği, Suriyeli öğretmen ve öğrencilere eğitim yardımda bulundu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği, Suriyeli öğretmen ve öğrencilere eğitim yardımda bulundu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Şanlıurfa'da hayırseverlerin desteğiyle hayata tutunan Suriyelilere sivil toplum kuruluşlarının desteği sürüyor.

İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, gazetecilere yaptığı açıklamada, her zaman olduğu gibi yardıma muhtaç insanların umudu olmaya devam ettiklerini söyledi.

Sığınmacıların eğitimine de önem verdiklerini belirten Atila, Suriyelilerin kısıtlı imkanlarla eğitim ve öğretime devam ettiğini ifade etti.

Kentteki Suriyeli öğretmen ve öğrencilere yardımda bulunduklarını vurgulayan Atila, şöyle konuştu:

"Türkiye'de en fazla sığınmacının barındığı Şanlıurfa'da 20 civarında Suriye okulu bulunuyor. Bu okullarda 35 bin civarında Suriyeli öğrenci ders görüyor. En az 35 bin civarında eğitim çağındaki çocuğun da okula gidemediğini tahmin ediyoruz. İHH olarak bu okulların 6'sına bazı yardımlar yaptık. Sığınmacı çocukların eğitimi için 200 masa ve 200 sandalye yardımında bulunduk. Ayrıca Suriyeli 350 öğretmen ailesine de gıda ve giyim desteği verdik."

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title