Haberler

Suriyeli Öğrenciler İçin 'Türkçe' Kurslar Açılacak

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Mersin'e yerleşen Suriyeli çocuklar için 'Türkçe Kurslar' açılacağı bildirildi.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Mersin'e yerleşen Suriyeli çocuklar için 'Türkçe Kurslar' açılacağı bildirildi.

Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ ve Yenişehir İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adnan Aydın ile birlikte Suriye uyruklu öğrencilerin öğrenim gördüğü ilk, orta ve liselerde incelemelerde bulundu. Bu kapsamda 17 Suriye uyruklu öğrencinin bulunduğu Yenişehir Dumlupınar İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret eden Özarslan, "Çocuklarımızın, Suriyeli öğrenciler ile sınıflarında kaynaştıklarını, onlara kucak açtıklarını memnuniyetle müşahede ettim ve çok mutlu oldum. İleride bu arkadaşlıklar iki toplumun dostluklarını devam ettirmelerini sağlayacaktır. İki devletin çocuklarının aynı dersliklerde tanışıp, arkadaşlık etmeleri geleceğe dönük çok büyük ve kalıcı yakınlaşmalara neden olacaktır" dedi.

Suriye uyruklu çocuk ve gençlerin Türk okullarında eğitim alabilmesi için 'Denklik Belgeleri'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yabancı Uyruklu Öğrenciler Komisyonu'ndan alması ve 'Geçici İkametgah İzinleri'nin İl Emniyet Müdürlüğü'ne Yabancılar Şubesi'nde almaları gerektiğine işaret eden Özarslan, okullarda kayıtlı olan öğrencilere yönelik, hafta sonları Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Türkçe Kursları' açılacağı bilgisini verdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Özarslan Yenişehir Suriye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title