Haberler

ADWAA Travel Genel Müdürü: Suriyeliler Arap Turizmine Darbe Vuruyor

Güncelleme:

ADWAA Travel Genel Müdürü İsmet Özpınar, Suriyeli mültecilerin Doğu Karadenize gelen Arap turistleri kolayca etkiledikleri ve kandırıp bölge turizmine darbe vurduklarını söyledi.

Suriyeli mültecilerin Arapça bilmeleri nedeniyle Doğu Karadeniz Bölgesi'ne gelen Arap turistleri kolayca etkiledikleri ve kandırarak bölge turizmine darbe vurdukları iddia edildi.

"KANDIRILMALARI ÇOK KOLAY"

Konuyla ilgili açıklama yapan ADWAA Travel Genel Müdürü İsmet Özpınar, Suriyeli mültecilerin dil bildikleri için Arap müşterileri kandırmalarının kolay olduğuna dikkat çekti. Bu durumun turizm firmalarına önemli zararlar verdiğini ifade eden Özpınar, yeterli hizmet verme becerisine sahip olmayan merdiven altı turizm firmalarının Arap turistler üzerinden olumsuz izler bıraktığını söyledi. Özpınar, "Son yıllarda yaz mevsiminde bölgemize Ortadoğu ülkelerinden yoğun turist akını olmaktadır. Bu alanda yeterli bilgi, belge ve hizmet eksikliği hissedilmekte olup türeyen merdiven altı firmaların turistleri bölgemizden uzaklaştırmaktadır.

"YETERLİ DENETİM YOK"

Bölgemizde bu alanda yeterli denetimlerin yapılması herkesin bu işi yapması yeterliliği olmayan kişi ve kurumların bu işten el çektirilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu alanda bir diğer eksiklik dil bilmeme konusudur. Bu alanda eğitim kurs ve seminerlerin yapılması zorunluluğu vardır. Bu boşluğu gören Suriyeli mülteciler, Arapça bildikleri için Arap müşterileri kandırmaları bölge turizmine balta vurmakta ve firmalara zarar vermektedir. Şehir yöneticilerinin de turizm alanları konusunda yeni yatırım ve eğlence, mesire alanları inşa etmeleri ve yeniden çalışmalar yapması gerekliliği vardır.

"BÖYLE GİDERSE 5-10 YIL İÇİNDE TURİST KALMAZ"

Bu şekilde devam etmesi durumunda gelecek 5-10 yıl içinde Ortadoğu'dan gelen turistlerin de kesintiye uğrayacağı aşikardır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Doğu Karadeniz Bölgesi Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (72)

vatan:

bunlar adam olsalardı kendi ülkeşerini terk etmezlerdi.

37
3
yanıtYanıtla
RAMAZAN P.:

Araplar Osmanlıya ihanet ettiler bize de ihanet etmezlerse şaşarım. Arap hayranlarına duyurulur

35
4
yanıtYanıtla
arap:

osmanlılar arapların bağımsızlığını verseydi ayrılmazlardı

yanıt2
yanıt19
Recep Atli:

Suriyeli arabin Karadenizde ne isi var? Bunlarin ülkede serbest dolasmamasi lazim.

32
3
yanıtYanıtla
Erdeniz:

Hey koyun sürüleri!!!! RUSYA, ALMANYA, SURİYE, YUNANİSTAN, İSRAİL, İRAN, AVRUPA, AMARİKA HEPSİ KÜTÜ BİR RTE Mİ İYİ????

17
10
yanıtYanıtla
GERÇEKLER:

TÜRKİYEDE 55 MİLYON KÜRT VE ARAP VAR ZATEN NE BEKLİYONUZ ULKE ELDEN GİTTİ KAOS YAKIN

15
11
yanıtYanıtla
memleketin hali hal değil:

15 sene önceye kadar az cok bir avrupa ülkesiydik, şimdi hale bak.

21
1
yanıtYanıtla
Türkiye''m:

Bu suriyeli ler ülkemize zarardan başka bişey değiller ülkede huzur bırakmadı PİSLİKLER defolup gitsinler

18
4
yanıtYanıtla
Yozgatlı:

Durun bakalım bu suriyeliler Türkiyenin başına daha çok iş açacak adamlar şöyle bir yer sahibi olsunlar o zaman görürsünüz zamanı gelince hak vereceksiniz. Ülkesi savaş halinde iken kaçandan ne hayır beklenir. Hiç bir şey bilmiyorsan ülken savaşta ise ülkeni terk etmeyip savaşarak öleceksin. Bak Türmenlere erkekleri cepheye gitti çocukları ve kadınları ülkemize emanet edildi kadınlarıda erkeklerini bırakmayıp peşlerinden cepheye gitti bunlara kapımız sonsuz açık.

21
0
yanıtYanıtla
ramazan:

suç onların degil , onlara yüz verende suç.

18
3
yanıtYanıtla
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title