Haberler

Suriyeli Minik Öğrencilerin Karne Sevinci

Osmaniye'deki konaklama tesisinde kalan Suriyeli anaokulu öğrencileri, ilk eğitimlerine başladıkları Türkiye'de karne sevinci yaşadı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'deki konaklama tesisinde misafir edilen Suriyeli minik öğrenciler, çadır kentteki okullarında karne sevinci yaşadı.

Yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı çadır kentte kurulan ana okulunda ilk eğitimlerine başlayan anaokulu öğrencileri karnelerini aldı. Konaklama tesislerinden sorumlu vali yardımcısı ve Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak'tan karnelerini alan öğrenciler, sevinçlerini karnelerini havaya kaldırarak ve öğretmenlerine sarılarak kutladı.

Kaymakam Uzunparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli minik öğrencileri eğitmenin ve onlara karnelerini vermenin sevinci içinde olduklarını söyledi.

Çadır kentteki 6 konteynerde 12 öğretmen tarafından 284 anaokulu öğrencisine eğitim verildiğini bildiren Uzunparmak, "Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyelilerin her türlü ihtiyacını karşılamaya gayret gösteriyoruz. Halk eğitim merkezi tarafından hayata geçirilen proje sayesinde anaokulu çocuklarımız bir yıllık eğitimlerini tamamladı ve tamamı Türkçe öğrendi" dedi.

Konaklama tesisinde ilkokul, ortaokul, lise, TÖMER ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kursların bulunduğuna işaret eden Uzunparmak, "İlkokulda yaklaşık bin 25, ortaokulda 655, lisede 286, toplamda da bin 966 Suriye göçmeni öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrencilerimize 52'si Suriyeli, 140 öğretmenle eğitim veriyoruz, öğrencilerimizin kırtasiye malzemelerini de karşılıyoruz" diye konuştu. - Osmaniye

Kaynak: AA / Yerel

Murat Uzunparmak Toprakkale Osmaniye Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title