Haberler

Suriyeli Kürtler İçin Silopi'de İlaç Kampanyası

Şırnak ve Mardin Eczacı Odaları, 'Bir cana ilaç ol' sloganıyla Silopi’de, Suriye yaşayan Kürtler için bir yıllık ilaç yardımı kampanyası başlattı.

Şırnak ve Mardin Eczacı Odaları, 'Bir cana ilaç ol' sloganıyla Silopi'de, Suriye yaşayan Kürtler için bir yıllık ilaç yardımı kampanyası başlattı.

Mardin ve Şırnak Eczacılar Odası üyeleri, Silopi ilçesinde bulunan Sanat Sokağı'nda bir araya gelerek Suriye'de yaşayan Kürtler için bir yıl devam edecek olan ilaç ve yardım kampanyasını basın açıklaması ile başlattı. Açıklamaya Silopi Belediyesi Eşbaşkanları Emine Esmer ile Seyfettin Aydemir, Cizre Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret BDP il ve ilçe örgütü yöneticileri, STK yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Mardin ve Şırnak Eczacılar Odası adına açıklamayı Türkçe ve Kürtçe yapan İsa Tayşun, Suriye'deki iç savaşın bütün acısı ve yıkımı ile devam ettiğini belirterek, yaşanan trajedinin her geçen gün daha da yıkıcı bir hal aldığını ifade etti. İsa Tayşun, "Yaşanan savaşın büyük bir insanlık dramına yol açmıştır. Yaraların sarılması için acil ihtiyaçları karşılamak adına ilaç ve tıbbi malzemelerin temini için yardım kampanyası başlattık. Halkımızın desteği ile açılan yardım hesabımız eczanelerimizde bulunacak olan bağış kutularına veya makbuz karşılığında ve Vakıf Bank TR 05000 1 50015 8007 3222 23 290 numaralı hesaba vatandaşlar yardım yapabilir. Yardım kampanyamız bir yıl boyunca devam edecektir" dedi.

Van depremi ve Soma maden faciasında gösterilen hassasiyetin Suriye halkı için gösterilmesi gerektiğini aktaran Tayşun, "Kuruyan vicdanları yeşertmek ve toplumsal birlikteliği güçlendirmek adına, çok uzak olan bir yer değil bizden bir yer, hattın diğer tarafı için el ele verme günüdür" diye konuştu.

Açıklamanın ardından yardım standı açıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mardin Şırnak Suriye Silopi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title